Skip to content

SKILØB OG FAMILIEHYGGE I NORDEN

Flyv direkte på skiferie til de fantastiske og naturskønne skiområder ved Sälen i Sverige og Trysil i Norge, hvor der er hygge og sjov for hele familien. 

Du kan i vinteren 2021/22 flyve direkte på skiferie fra Aalborg Lufthavn til den svenske lufthavn, Scandinavian Mountains Airport. Kun 25-40 minutter fra lufthavnen finder du nogle af Skandinaviens bedste skiområder. Oplev Sveriges elskede skisportssted, Sälen, der sætter de bedste rammer for børnefamilien og Norges største skisportssted, Trysil, hvor du finder luksushoteller og pister i særklasse. 

Hvert år tager mange danskere rejsen nordpå til de skandinaviske bjerge i blandt andet Sälen og Trysil. Men i stedet for turen med færgen i en tætpakket bil, kan du hoppe på et direkte SAS fly i Aalborg Lufthavn og på kun 1 time og 20 minutter stå med udsigten over de svenske og norske bjerglandskaber. Du når dårligt nok at tænke "transporttid", før du mærker sneen under fødderne og den friske vind i ansigtet i fuld fart ned af de mange pister.

I både Sälen og Trysil finder du flere skønne skiområder, som alle byder på fantastiske pister, hyggelige omgivelser og et væld af aktiviteter for børn og voksne. I Sälen kan du bo på hotel, i luksuriøse lodges, veludstyrede lejligheder eller hyggelige hytter. I Trysil kan du også bo på et af luksushotellerne, hvor du ikke skal tænke på andet end skiløb og familiehygge.     

Skiferie i de skandinaviske fjelde har altid stået højt på listen for de skiglade danskere – særligt på grund af den hyggelig atmosfære, du finder i de ikoniske bjælkehytter dækket af et tykt lag sne. Så er en kop varm kakao i hytten, efter en hel dag med ski og røde kinder, bare lidt anderledes.

Planlæg rejse
Rejs til Sälen-Trysil
Scandinavian Airlines
M T O T F L S
Vinter

 

 

Sälen – alt til børnefamilien

I Sverige er landets største skisportssted Sälen, der er delt op i fire skisportsområder: Lindvallen, Hundfjället, Högfjället og Tandådalen, som til sammen tæller for mere end 100 pister. Ud over skiløb er der også underholdning for familien i form af badeland, vandring, shopping og eventyrlige events for børnene. Der er flere forskellige typer hoteller og hytter, og i området ligger mere end 50 restauranter.

I Lindvallen får du en mere børnevenlig skioplevelse, hvorfor det er et godt område for mindre børn, der er ved at lære skiene at kende. Det er også her, du finder den store snemand, Gustav, bygget på toppen af en pist. I Lindvallen er der 41 pister og 36 lifte. Du kan også med en transportlift tage til området Högfjället, der byder på endnu flere pister.

Mellem Hundfjället og Tandådalen er der også en transportlift, så du nemt og hurtigt kan opleve begge skiområder på din skiferie. I Tandådalen finder du det mere udfordrende skiløb samt en snow park, hvor du i Hundfjället har fun rides med hop, bump og velodromer samt en af Sveriges stejleste bakker, Väggen.

Du befinder dig kun 25 minutter fra Scandinavian Mountains Airport, så du er hurtigt fra fly til pist.

Trysil – for nybegyndere og øvede

Norges største skisportssted Trysil ligger knap 40 minutters kørsel fra lufthavnen og byder på skiløb for alle. Her er både familievenlige og velpræparerede pister i flere forskellige niveauer, fra nybegyndere til de øvede. Er du til ski-in/ski-out, så er Trysil også et rigtig godt sted. Trysilfjeldet er delt op i fire sammenhængende områder, med i alt 68 pister og 30 lifte.

Skiområdet Turistsenter finder du på den sydlige side af fjeldet med snow parks og børneområdet Valles skiland samt lange, brede pister i flere sværhedsgrader. På den nordlige side finder du Høyfjellssenter, der har mange grønne bakker og røde pister. For de mere garvede skiløbere finder du Høgegga, som er det stejleste område med flere gode sorte pister. Det sidste skiområde er Skihytta, der har lidt af det hele, men mest er kendt for lange solskinsdage.  

Du finder både udfordringer for alpinskiløbere og snowboardere i Trysil. Trysil er desuden i flere år blevet kåret til Norges bedste skidestination.

 

Er der sne eller sol på din skiferie?

Uden sne er skiene ikke så godt kørende, når du tager turen ned ad pisterne, men i fuld fart er sne i øjnene heller ikke altid sagen. Tjek op på vejret hjemmefra og se, om du skal have windbreaker og skibriller øverst i kufferten.

Områderne omkring Sälen og Trysil er ikke kun velegnet til ski, men også vandring og skønne naturoplevelser, så på en klar og solrig dag, kan det være vandreskoene skal luftes.  

 

Det aktuelle vejr i Sälen

%weatherwidget:salen%
Kilde forecast7.com

Fra den 23. maj til og med den 24. juni håndteres indtjekning af bagage i Aalborg Lufthavn manuelt, da vores bagagesystem opgraderes. Når du ankommer til lufthavnen, skal du derfor orientere dig via opsatte skilte og skærme for check-in og aflevering af din bagage. Henvend dig gerne til vores personale, der står klar til at guide dig godt videre.