Skip to content

Alt om Check-in og Security

Det kan være svært at vide alt på forhånd om check-in og security-regler. Læs derfor mere herunder, hvis du vil være godt forberedt på check-in og security, så du har god tid til for eksempel at få shoppet lidt til turen eller få en bid mad. Du kan læse om alt fra tidspunkter for check-in til væskeregler og rejser med våben.

Hvornår kan du tjekke ind?

Check-in åbner senest to timer før afgang, men nedenfor kan du se, hvornår der under normale omstændigheder senest kan tilbydes indcheckning til de respektive fly- og rejseselskaber:

For ruteflyvninger med SAS, Norwegian eller KLM, samt charterflyvninger med SAS og Norwegian, tilbydes der check-in op til 24 timer før afgang.

Gældende for charterflyvninger med andre selskaber end SAS og Norwegian, åbner check-in op til 3 timer før afgang. 

OBS: Ved charterrejser kan vi desværre ikke garantere check-in af bagage op til 24 timer før afgang, da vi er afhængige af, at selskaberne gør passagerlisterne tilgængelige for os.

Bagageindlevering kan lade sig gøre indtil sidste afgang alle dage.

Tabellen nedenfor viser, hvornår du senest kan tjekke ind før afgang ved de forskellige flyselskaber.

 Flyselskab  Indenrigs  Udenrigs  Charter
 SAS  40 min.  40 min.  60 min.
 Norwegian  30 min.  45 min.  
 DAT  30 min.    
 KLM    40 min.  
 Atlantic Airways    45 min.  
 Ryanair*    40 min.  
 Volotea*    35 min.  
 SunExpress*    45 min.  
 Charterselskaber      60 min.

*Check-in for ruteflyvninger med RyanairVolotea og SunExpress kan foretages online, men senest 2 timer før afgang for Ryanair og Volotea og 3,5 time før for SunExpress. Tidspunktet for, hvornår online check-in åbner, afhænger af din billettype. Der skal her gøres opmærksom på, at det i høj grad anbefales at tjekke ind online, og selv udskrive boardingpass hjemmefra og medbringe i lufthavnen eller medbringe som mobil-boardingpass på en smartphone.
- Check-in/udskrivning af boardingpass i lufthavnen er pålagt gebyr (ca. 440 DKK pr. person med Ryanair, ca. 225 DKK pr. person med Volotea samt ca. 40 DKK pr. person med SunExpress).

Minimum connection time
Hvis du kommer med fly, og skal videre med et andet fly, så bør du regne med mindst 45 minutter, hvis du flyver videre til udlandet.

Check-in online

Mange flyselskaber tilbyder online check-in. Dvs. at passagerer kan checke ind via flyselskabets hjemmeside/mobil app.

Muligheder for online/mobil check-in

Der er forskel på, hvor længe før afgang online check-in er muligt. Vi henviser til de enkelte flyselskaber for nærmere information herom.

Check-in er mulig op til 24 timer før afgang, hvor det også er muligt at aflevere sin bagage, men kun indtil sidste afgang den pågældende dag. Ønsker du derfor at aflevere din bagage dagen inden afrejse, skal dette gøres før sidste afgang er afgået.

OBS: Ved charterrejser kan vi desværre ikke garantere check-in af bagage op til 24 timer før afgang, da vi er afhængige af, at selskaberne gør passagerlisterne tilgængelige for os.

På din billet står der hvornår flyselskabet lukker for Check-in. Vi anbefaler alle passagerer til at møde op i god tid.

For ruteflyvninger med SAS til New York, anbefales det at være i lufthavnen 3 timer før afgang, da der er ekstra sikkerhedsprocedurer.

Her finder du online check-in:

*Passagerer med Ryanair og Volotea anbefales at tjekke ind online og selv udskrive boardingpass og medbringe i lufthavnen, eller benytte mobil-boardingpass på smartphone. Online check-in lukker 2 timer før afgang for Ryanair og Volotea og 3,5 time før for SunExpress og skal derfor gøres inden. Check-in/udskrivning af boardingpass i lufthavnen er muligt, men pålagt et gebyr (440 DKK pr. person med Ryanair, 225 DKK pr. person med Volotea og 40 DKK pr. person med SunExpress).

Security

Inden du går gennem sikkerhedskontrollen

Det skal du tage op af håndbagagen og placere i en bakke:

  • Væske
  • Toiletartikler
  • Medicin

Det skal du tage af og placere i en bakke:

  • Overtøj
  • Løse genstande (fx mønter)

Du kan blive bedt om at tage bæltet, dit armbåndsur eller skoene af, hvis de indeholder metal.

E-cigaretter skal opbevares i håndbagagen og ikke i indchecket bagage. Lightere skal du altid bære på dig og ikke i hverken den indcheckede bagage eller håndbagagen.

Transport af væsker

Som hovedregel er det altid en god idé at opbevare toiletartikler i indchecket bagage, hvis det er muligt. Det er oftest det letteste.

Hvis du har toiletartikler i håndbagagen, får du her en guide til opbevaringen.

Væsker skal opbevares i en gennemsigtig pose (max 1 liter), som kan lukkes. Den kan købes i velassorterede supermarkeder, men du finder også gratis 1-liters poser i lufthavnen, når du går igennem security.

Væsker skal medbringes i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 ml (én deciliter). Du må gerne have flere beholdere med, så længe de kan være i én 1-liters genlukkelig pose.

Eksempler på artikler, der er omfattet af væskeordningen:

  • Vand, juice, saft, smørbare produkter som f.eks. smør og leverpostej.
  • Parfume, cologne, aftershave, delvist flydende stoffer, som fx hårshampoo og tandpasta samt fastere stoffer som hårvoks og lignende.
  • Olier og cremer, for eksempel håndlotion eller sollotion.
  • Indholdet i beholdere under tryk som f.eks. deodorant, barberskum og lignende
  • Alle former for flydende kosmetik.
  • Blandinger af faste og flydende stoffer f.eks. nutella og camembert o.l.

OBS!: Efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger angående Coronavirussens udvikling, har vi i den sammenhæng midlertidigt godkendt større beholdere end 100 ml håndsprit i passagerernes håndbagage. Er håndspritten på over 100 ml, vil den stadig blive screenet, men for sig selv i en separat bakke. Den skal derfor tages op af tasken og fremvises ved sikkerhedskontrollen.

Babymad og medicin er ikke omfattet af væskeforbuddet. 

Dvs. du må gerne medbringe babymad. Sikkerhedspersonalet udfører stikprøver og kan altid bede om lov til at tjekke babymad.

Artikler, der ikke er omfattet af væskeordningen må du som udgangspunkt gerne medbringe - såsom slik, chips, småkager, en smurt madpakke osv.

Varer købt i DutyFree bliver forseglet forsvarligt, forseglingen må ikke brydes før du ankommer til din endelige destination. Disse varer kan også blive udset til sikkerhedstjek.

Spidse og skarpe genstande i håndbagagen

Du må under normale omstændigheder ikke medbringe spidse og skarpe genstande i din håndbagage.

Spidse og skarpe genstande kan f.eks. være:

  • Genstande, som er udformet til at hugge, f.eks. store og små økser og kødøkser
  • Isøkser og issyle
  • Barberblade
  • Hobbykniv
  • Knive med en bladlængde på mere end 6 cm
  • Sakse med en bladlængde på mere en 6 cm målt fra omdrejningspunktet
  • Kampsportsudstyr med skarpe eller spidse kanter
  • Sværd og sabler

Du må gerne medbringe spidse og skarpe genstande i din indskrevne bagage.

Genstande, der ikke er nævnt på ovenstående liste må som udgangspunkt gerne medbringes i håndbagagen – herunder for eksempel strikkepinde, hæklenåle, negleklippere og barberskrabere.

Farligt gods

Der er en række af genstande, der går under kategorien "farligt gods", som derved anses for at være potentielt farlige ombord på et fly. Derfor er der særlige regler forbundet med disse.

Under denne kategori finder du blandt andet lightere, der indeholder en lille mængde komprimeret gas, som gør dem potentielt brandfarlige. Det er ikke lovligt at transportere lightere i hverken indchecket bagage eller ens håndbagage. Du må derfor kun transportere en lighter på din person.

Under kategorien finder du også:

  • E-cigaretter
  • Lithiumbatterier
  • Ammunition
  • Kemikalier
  • Lamper
  • Etc.

Læs om reglerne for farligt gods her.

Obs. Regler opdateres én gang om året og er kun tilgængelige på engelsk.

Våbentilladelse

Hvis du har våbentilladelse og rejser med våben, fx jagtgevær, bedes du udfylde nedenstående formular.

Download våbenformular

Våben bliver altid checket ind i flyets bagagerum.

Fra 14. december 2019 gælder der strammere regler for indførsel af planter og
planteprodukter fra lande uden for EU. Det gælder også for rejsende, som medbringer planter og planteprodukter i bagagen.

De nye regler betyder at det fra 14. december 2019 ikke længere er tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter fra rejser i lande udenfor EU, uden at disse følges af et plantesundhedscertifikat.

Reglerne er også gældende for mindre mængder af planter og planteprodukter, hvor de
eneste undtagelser fra disse regler er frugter af ananas, kokosnød, banan, durian og daddel, som frit kan indføres.

Hvis du medbringer planter til plantning, herunder visse typer af frø til udsæd, fra lande udenfor EU, skal disse følges af et plantesundhedscertifikat og anmeldes til import. Varen vil derefter importkontrolleres af Landbrugsstyrelsen. Du skal være opmærksom på at der er udgifter forbundet med importkontrollen.

Hvis du medbringer frugter, grøntsager, afskårne blomster eller andre levende plantedele, der ikke er bestemt til plantning, fra lande udenfor EU, vil der stadig være krav om plantesundhedscertifikat, men produkterne skal ikke anmeldes til import.

De nye regler indebærer desuden, at flere typer af planter til plantning bliver omfattet af forbud mod import. Reglerne skyldes en ny EU-forordning, som kaldes Plantesundhedsforordningen og har til formål at beskytte vores natur- og kulturlandskab, samt planteproduktion mod alvorlige sygdomme og skadedyr, som kan følge med planteprodukter.

Læs mere om plantesundhedslovgivningen på Landbrugsstyrelsens hjemmeside.