Skip to content

Praktisk info - FAQs

Vi har samlet nogen af de ofte stillede spørgsmål vedrørende det praktiske overblik i Aalborg Lufthavn for at give dig et bedre udgangspunkt til en god og bekymringsfri rejse. Hvis ikke du finder svar på dit spørgsmål her, eller blandt de yderligere informationer placeret i venstre kolonne på denne side, er du meget velkommen til at kontakte os.

Kontaktinfo

Aalborg Lufthavn
Ny Lufthavnsvej 100
9400 Nørresundby

Telefon: +45 98 17 11 44
E-mail: info@aal.dk

Terminalens åbningstider

Aalborg Lufthavns terminal er åben døgnet rundt hele året.

24 timer i døgnet / 7 dage om ugen

Aalborg Airport lounge

Åbningstiden af vores moderne og eksklusive lounge er:

Alle dage 1 timer og 15 minutter før første afgang.
Loungen lukker igen 30 minutter før sidste afgang.

Læs mere om loungen, og hvordan du får adgang hertil

Mad og drikke

I Aalborg Lufthavn er der flere muligheder for at stille sulten.

Der er blandt andet to-go-spisestedet DELI, hvor man kan få morgen, middag og aftensmad samt snacks.
DELI åbner 2 timer før første afgang og lukker efter sidste afgang.  

Derudover åbner vores Heineken Gastro Pub klokken 11.00 og lukker efter sidste afgang. Her er det blandt andet muligt at nyde burgere og andre specialiteter over et godt glas vin eller specialøl.

I vores eksklusive lufthavnslounge kan adgangsberettigede nyde vores store udvalg af drikke, som varierer med alt fra frisk morgenjuice og fadøl til et godt glas hvid- eller rødvin. Derudover bliver der tilbudt brød, pålæg samt lækre snacks.

Inden security kan rejsende benytte sig af vores automater, som tilbyder lidt let mad- og drikkevarer.

Derudover finder man Aalborg lufthavns pølsevogn ved ankomsthal 2. Desværre er den lukket i øjeblikket.

Læs om spisemulighederne.

Gratis Internet i lufthavnen

Følg vejledningen nedenfor, og kom online nemt og hurtigt.

Du får adgang på følgende måde:

Vælg "AALfree" blandt tilgængelige WI-FI forbindelser.
Åbn din internetbrowser - her kommer siden "wifi.aal.dk" automatisk frem, hvor du skal acceptere "Terms and conditions". Hvis siden ikke kommer frem automatisk  kan du manuelt indtaste url'en i din browser.
Når du har klikket "accept" på siden er du klar til surfe løs online.

Trouble Shooting - problem med at komme online?

Kontakt venligst serviceskranken for assistance.

Rejs med børn fra Aalborg Lufthavn

En rejse sydpå, på storbyoplevelser eller på skiferie er den bedste måde for børnefamilien at komme tættere på hinanden. Derfor skal det også være nemt at rejse med børn, hvad enten de er 8 år eller lige kommet til verden.

Vi har samlet gode råd og regler, som skal gøre det til en leg at rejse fra Aalborg Lufthavn:

 • Check-in online hjemmefra, hvis det er muligt med det fly- eller rejseselskab, I rejser med. På den måde er det kun bagagen, der skal klares i lufthavnen. Ellers er det nemt at tjekke ind i lufthavnen, hvor vores personale står klar til at hjælpe.

  Se mulighederne for online check-in med flyselskaber 
   
 • Mød op i god tid i lufthavnen. Selvom en lufthavn ikke altid er lige nem at få tiden til at gå i med små børn, så går tiden hurtigere end I tror.
  Hellere have lidt ekstra tid til at komme igennem Security, få en bid mad (hvor der også er børnemenuer i blandt andet Gastro Pub) og få tisset af før flyveturen. Pusleplads findes på toiletterne i terminalen. 

  I kan også besøge vores legeområde på 1. sal, hvor der kan blive brændt lidt energi af.
   
 • Husk at alle børn, unanset alder, skal have et gyldigt pas på rejser til udlandet. Vær opmærksom på, at et pas for børn i alderen 0-2 år kun er gældende i 2 år, hvor der i nogle lande er krav om gyldighed i op til 6 måneder efter hjemkomst.

  På rejser til og fra København og Bornholm, er et sygesikringsbevis helt fint.
   
 • Skal I have en klapvogn eller barnevogn med på rejsen, så lej en boks fra Airshells, som I får udleveret ved at henvende jer i lufthavnens servicecenter. Her kan I også låne en klapvogn til at komme rundt i lufthavnen før afgang.

  Læs mere om beskyttelse af bagage med Airshells
   
 • Mad og drikke til de helt små er en nødvendig og fast del af rejsen. Væskeregler på maks. 100 ml pr. genstand gælder derfor ikke for børn under 2 år. I kan derfor roligt tage babymad eller en klar flaske med igennem Security. I forhold til mængden skal det blot kunne vurderes som 'passende' i forhold til rejsens længde. 

  Har I brug for at få babymad og mælk opvarmet, er I velkommen til at henvende jer til vores Security-personale, der vil være behjælpelige. Det gælder også, hvis der er et ønske om, at evt. amning foregår lidt mere privat.

  Læs mere om gældende væskeregler

Hittegods - glemte sager

Har du glemt eller mistet noget i eller omkring lufthavnen, kan det være at Cargo/Hittegodskontoret i Aalborg Lufthavn har det. Her opbevares glemte sager - lige fra solhatte til nøgler.

I tilfælde af at du har mistet en ejendel, kan du forhøre dig på hittegods@aal.dk eller +45 96 35 77 66. 

Find Cargo/Hittegodskontoret i lufthavnen på vores Terminaloversigt.

Efter 14 dages opbevaring i Hittegodskontoret bliver genstanden overtaget af Politiets Hittegodskontor.

Kæledyret med på rejsen

Ønsker du at have dit kæledyr med på din rejse, så er det vigtigt at følge Miljø- og Fødevareministeriets regler og anbefalinger inden du bestiller en flybillet.

Via linket nedenfor kan du læse om det du skal vide, når dit kæledyr skal med på rejsen:

Rejse med kæledyr

Obs. Det er ikke alle flyselskaber, der tillader kæledyr i flyet – i kabinen og/eller lastrummet. Derudover har nogle flyselskaber restriktioner på, hvilke lande, transport af kæledyr er tilladt samt vægt, IATA-godkendt transportkasse/taske og betingelser under rejsen.

Derfor at det vigtigt først at tjekke op med det pågældende flyselskab inden du foretager dig yderligere.

Læs mere via nedenstående links:

Hunde ført i snor er velkomne i terminalen

Har du en hund med til Aalborg Lufthavn, når du for eksempel skal hente nogen ved en af ankomsthallerne, så må den gerne komme med ind i terminalen, hvis den føres i snor. 

I Aalborg Lufthavn har vi et moderne DutyFree-område på over 600 kvadratmeter. Her kan du lade dig friste af vores mange forskellige og store udvalg af alt fra parfumer og kosmetiske produkter til slik, tøj og alkohol.

Vores DutyFree-område åbner hver dag to timer før første afgang og lukker efter sidste afgåede fly.

Har du behov for at kontakte DutyFree, blandt andet med en reklamation på et købt produkt, kan de kontaktes på mail: infodutyfree@aal.dk eller på telefon +45 96 32 67 82

Se Fødevarestyrelsens smiley-rapporter for DutyFree 

Leg og hygge for de mindre rejsende

Aalborg Lufthavn tilbyder også underholdning for de små inden afrejse. På 1. sal, lige over Deli, har vi indrettet et dejligt stort legeområde, hvor børn kan lege med lufthavnens udvalg af legetøj eller prøve kræfter med klatrestativet. 

De helt små kan lege med vores udvalg af Bobles legetøj, mens de lidt større kan overvinde klatrevæggen eller rebstigen. I den anledning er legeområdet også indrettet således, at forældrene let og bekvemt kan sidde med en kop kaffe og holde lidt øje, mens børnene morer sig.

Derudover viser vi også tegnefilm i legeområdets lille hyggekrog, som vores yngre passagerer kan more sig med, mens de venter på deres fly.

Rygepolitik i lufthavnen

Det er ikke tilladt at ryge inden for i lufthavnens terminal eller på vej ud til flyene i Aalborg Lufthavn. Hvis du ønsker at ryge inden afgang, så husk at gøre dette inden du checker ind og går igennem security. Forbuddet gælder også e-cigaretter.

Rygning uden for Aalborg Lufthavns terminal er tilladt, og her finder du også opsatte askebægre. Det er muligt at gå ud igennem ankomsthal 2 for at ryge udenfor, men husk boardingkort og pas, da du skal igennem security igen for at komme ind.

Solsikkesnoren i Aalborg Lufthavn

I Aalborg Lufthavn vil passagerer med usynlige handicap og skjulte diagnoser møde ekstra forståelse og tålmodighed, når de skal ud af rejse. Medarbejderne har været gennem et undervisningsforløb, der gør medarbejderne bedre i stand til at møde de rejsende, der lever med forskellige typer af usynlige handicap og skjulte diagnoser.

For passagerne er solsikkesnoren et symbol på, at de har særlige behov, når de bevæger sig igennem lufthavnen og er i kontakt med lufthavnsmedarbejderne – og dermed sikres rammen for en tryg rejseoplevelse.

Du kan henvende dig i vores Servicecenter i Check-in området, hvor du gratis kan få udleveret en solsikkenor.

Pengeautomat

Ønsker du at hæve penge inden rejsen, finder du Danske Banks pengeautomat lige inden for hovedindgangen i check-in området.

Se oversigt over terminalen her

I automaten kan du både hæve danske kroner, euro og britiske pund.

Husk at hæve pengene inden du går gennem security.

Ladestandere til elbiler

Hos Aalborg Lufthavn har du mulighed for at lade din elbil op, mens du er ude at rejse. Så er bilen klar til køreturen, når du vender hjem igen.

I vores betalte Direct Parking-område finder du både Tesla, Clever og Norlys ladestandere.

Derudover er der tre tilgængelige ladestandere på parkeringsplads P3 fra E.ON.

Læs mere om mulighederne for opladning af el-biler

Skal du til USA, så er en ESTA-forhåndsgodkendelse eller visum nødvendig før indrejse, da du ellers vil blive nægtet adgang på flyet til USA eller afvist ved ankomst.

ESTA står for Electronic System for Travel Authorization og en ansøgning om godkendelse skal ske minimum 72 timer før planlagt afgang. 

Ansøg om ESTA-forhåndsgodkendelse.