Skip to content

SAS styrker den direkte rute til Oslo fra Aalborg Lufthavn

Fra april 2024 sætter SAS ekstra kapacitet ind på den direkte rute til Oslo fra Aalborg Lufthavn for at følge med den stigende efterspørgsel på ruten. Der vil blive op til 2 daglige afgange til Oslo – med en tidlig formiddagsafgang og en eftermiddagsafgang. Øgningen kommer de nordjyske rejsende og særligt de erhvervsrejsende til gode, der får langt større rejsemuligheder til og fra Oslo samt videreforbindelser til blandt andet Bergen, Trondheim og Stavanger.

Som en del af sommerprogrammet 2024 skruer SAS markant op for trafikken mellem Aalborg og Oslo, hvor der på ugedagene mandag-onsdag indsættes en tidlig formiddagsafgang med en Embraer E195 – med plads til 114 passagerer. Med de 6 faste ugentlige eftermiddagsafgange med SAS’ ATR-fly, betyder det en kapacitetsøgning på hele 81 procent for hele sommerprogrammet.

- Da lysten til at rejse fortsætter med at stige, er vi glade for at annoncere udvidelsen af vores direkte rute mellem Aalborg og Oslo. Vi styrker dermed vores engagement i at være det foretrukne flyselskab for Skandinaviens rejsende. Udvidelsen af Oslo-ruten viser vores dedikation til at sikre gode og stabile forbindelser fra Aalborg og Nordjylland til Oslo og videre derfra, siger Henrik Winell, Vice President Network, SAS.

En vigtig rute for både erhvervs- og fritidsrejsende

Den første afgang på SAS’ direkte rute mellem Aalborg og Oslo var i marts 2017, hvor der sidenhen har været mellem 5-6 ugentlige afgange og en stigende efterspørgsel år for år – blandt andet fra erhvervslivet, der har ønsket flere daglige afgange på ruten. Samtidig har både danske fritidsrejsende og ikke mindst norske turister benyttet ruten, når de skulle på ferie i Nordjylland.  

- De øgede frekvenser på Aalborg-Oslo ruten vil i høj grad styrke fleksibiliteten i det nordjyske erhvervsliv, der langt nemmere kan rejse til Oslo og andre byer i Norge fra Aalborg Lufthavn. Derudover kan de 3 ekstra ugentlige afgange til Oslo også fremme turismen i Nordjylland, hvor de norske turister repræsenterer et stort marked. Med øget tilgængelighed og kapacitet, forventer vi at se en større interesse for at benytte ruten og også tiltrække en større gruppe af danske fritidsrejsende, der kan tage på en forlænget weekend i den norske hovedstad, udtaler lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen.

Lære mere om Oslo