Skip to content

DEN IDYLLISKE SKILDPADDEØ

Zakynthos er den sydligste af de ioniske øer vest for det græske fastland. Øen har et behageligt klima, hvide sandstrande med lunt badevand og dramatiske, smukke klippekyster.

Venezianerne, der var herrer på den smukke ø til 1797, kaldte den blomsten i det østlige Middelhav på grund af den mangfoldige flora. Mange af de gamle venezianske patricierhuse i Zakynthos by blev ødelagt af et jordskælv i 1953, men de fleste er genopbygget i den gamle stil og i baglandet ligger små, idylliske landsbyer uberørt af turismen. Der er bådture til øens blå grotter og til fastlandet.

Zakynthos kaldes også skildpaddeøen, fordi de meget sjældne havskildpadder Caretta Caretta i årtusinder har ynglet på den hvide sandstrand nær Zakynthos by, hvor stranden afspærres i yngletiden for at beskytte skildpadderne. Hvis du er heldig, får du måske øje på en, når de hvide sandstrande skal udforskes.

Find rejse til Zakynthos

Praktisk information

Find flyafgange til Zakynthos her:

Bravo Tours
Charter
Afrejsedage:
M T O T F L S
SunCharter
Charter
Afrejsedage:
M T O T F L S

Blå grotter og et strandet skibsvrag

Nyd naturens vidundere i de blå grotter. Den lange kyststrækning mellem øens to spidser, Spinari mod nord og Keri mod syd, har en lang smuk kyststrækning med klipper, der igennem årerne er blevet nedbrudt af vandet og har dannet de smukkeste blå grotter.

Tag også børnene med til Navagio strand. Her finder du Smugglers Wreck, der gik på grund og sank i 1980. Skibet er i dag et særdeles populært turistmål, da det nu ligger halvt dækket af sand på stranden.

Rejs til Zakynthos

Bravo Tours
Charter
Afrejsedage:
M T O T F L S
SunCharter
Charter
Afrejsedage:
M T O T F L S
Lignende destinationer