Skip to content

KROATISKE FERIEDRØMME

Fra strandeventyr og badeferie til kultur- og naturoplevelser i Dalmatien og storbyshopping i Split

Den kroatiske kyststrækning i Dalmatien må siges at være opskriften på at få opfyldt dine største feriedrømme – lige meget om du er til sol, strand og varme eller fantastiske kultur- og naturoplevelser.  

Kroatiske Dalmatien byder på masser af andre skønne ferieområder, der ligger lige ud til det smukke og krystalklare Adriaterhav. Nyd de flotte grusstrande i den tidligere fiskerlandsby Baska Voda, tag en svømmetur i det klare vand eller en slentretur hen ad en af ​​Kroatiens længste strande i Tucepi, lad dig charmere af den palmeklædte promenade i Makarska, slap af i populære Podstrana eller oplev billedskønne Rogoznica.

Dalmatien gemmer på mange oplevelsesmuligheder. Besøg eksempelvis Krka Nationalpark, der er et af Kroatiens smukkeste naturområder. I nationalparken kan du fra små gangbroer opleve utallige brusende vandfald og søer med krystalklart vand, der sammen med den frodige grønne natur præger det smukke landskab.

I den dalmatiske region finder du også flere seværdigheder, der er med på UNESCO’S  verdensarvliste blandt andet Trogirs historiske bymidte, Dubrovniks smukke gamle bydele og den verdensberømte Mostarbro. Alle tre er smukke, historiske steder, der bestemt er et besøg værd på en ferie i Dalmatien.

Links:

Planlæg rejse

Historisk besøg til "Middelhavets blomst"

Den kroatiske kystby, Split, er kendt som "Middelhavets blomst." Kælenavnet, der er givet af de lokale, er ikke helt uberettiget for med ca. 2600 solskinstimer om året, forstår man stedets appel til både lokale og turister.

Klimaet indbyder til en dukkert i Adriaterhavet og de fantastiske strande i og omkring Split, lokker turisterne til rendyrket afslapning og solbadning. Den stemningsfyldte by Split forener moderne europæisk byliv med minder fra en svunden tid i den perfekte ferie-cocktail.

Split emmer af historie. Overalt ses byens romerske fortid i form af smukt bevarede templer, torve og mure, hvor blandt andet det overdådige Diocletians Palads står som et spektakulært symbol på romersk storhed lige midt i Splits bymidte. Foruden historiske vingesus byder Diocletians Palads også på shopping i de mange små butikker, der har til huse her. Lige uden for paladset finder du desuden Splits største shoppinggade, Marmontova, hvor mærkevarebutikkerne ligger side om side kun afbrudt af cafeer og restauranter. 

 

Hvad kan Split byde på?

I Split finder du oplevelser for en hver smag. Byen har en spændende historie, der er værd at udforske. Udover at have en spændende historie sætter den gamle bydel også hyggelige rammer for shopping og store kulinariske oplevelser. 

I og rundt om Split finder du skønne strande med krystalklart hav og frodig natur, der gør ferien til ren idyl.

 

Det aktuelle vejr i Split

%weatherwidget:split%
Kilde forecast7.com

Dalmatisk skærgårds idyl

Split er det perfekte udgangspunkt for at tage på ø-hop i den dalmatiske skærgård. Her venter uovertrufne naturoplevelser, hvor særligt øerne Brač og Hvar betager. Brač huser Kroatiens mest berømte og fotograferede strand, Zlatni rat, mens Hvar er blevet kåret som en af verdens 10 smukkeste øer grundet den idylliske havn.

Havnepromenaden i Spilt, hvorfra færgerne afgår til skærgården, er en oplevelse i sig selv. I dagstimerne nydes udsigten over Adriaterhavet og færgerne der ligger side om side, mens stedet forvandles om aftenen, når gadebelysningen tændes. Gademusikanterne vågner op til dåd, og små boder bliver opstillet langs kajen.

Kystperlen, Split, tryllebinder i sådan en grad, at mange oplever at forlænge deres ferie efter, de først er kommet afsted.

Tag på eventyr til den historiske havneby, Split og nyd det moderne europæiske byliv blandet med en spændende romersk fortid.