Skip to content

Ruby Rejser og Air Greenland indgår samarbejde

Ruby Rejser og Air Greenland kan med stor tilfredshed meddele, at selskaberne har indgået en samarbejdsaftale omkring flyvninger mellem Nuuk og Aalborg i sommeren 2025.

I august blev det annonceret, at der fra juni 2025 åbnes for en helt ny flyrute, som kan tage dig direkte fra Aalborg til den grønlandske hovedstad Nuuk. Nu kan Ruby Rejser og Air Greenland meddele, at de har indgået et samarbejde omkring flyvningerne.

Samarbejdet betyder, at Ruby Rejser og Air Greenland hver får en halvdel af sæderne på de planlagte flyvninger mandage og torsdage. De tidligere annoncerede flyvninger på onsdage vil ikke blive gennemført.

Morten Meyer fra Ruby Rejser udtaler:

- Vi er ekstremt glade for at have indgået et samarbejde med Air Greenland og ser mange muligheder på både den korte og lange bane. Aftalen er kommet hurtigt på plads via en agil tilgang fra begge selskaber. Vi mener, at vi sammen med Air Greenland står styrket ift. at gøre ruten rentabel, så vi i fremtiden kan gentage ruten og måske endda gøre serien længere. Vi har tidligere nævnt, at vi gerne vil gøre Grønland mere tilgængelig som rejsemål for alle med et almindeligt rejsebudget. Med det nye samarbejde mener vi, at vi står endnu bedre rustet til netop det.    

Kasper Rungfeldt, Kommerciel direktør i Air Greenland udtaler:

- Ved at indgå et samarbejde med Ruby Rejser om at aftage halvdelen af flyets sædekapacitet og fylde flyafgangene op med så mange rejsende til og fra Grønland som muligt, bidrager vi ikke kun med flere rejsende på vores indenrigsrutenet. Aftalen kan skabe organisk vækst som skal gavne rutens succes, siger Kasper Rungfeldt.

Niels Hemmingsen fra Aalborg Lufthavn udtaler:

- I Aalborg Lufthavn ser vi positivt på det nye samarbejde mellem Ruby Rejser og Air Greenland på de planlagte direkte flyvninger til og fra Nuuk. Med begge aktører på banen på de to ugentlige afgange, får både erhvervs- og fritidsrejsende gode rejsemuligheder direkte til den grønlandske hovedstad og eventuelt videre gennem Air Greenlands indenrigsnetværk i Grønland. Samtidig er det spændende at se, hvilke muligheder samarbejdet ellers bringer med sig i de kommende år.

Flyvetider Nuuk – Aalborg i perioden 12.juni – 1.september 2025

Mandag og torsdag afgår flyet fra Aalborg kl. 06.00 lokal tid og ankommer til Nuuk kl. 07.50 lokal tid. Efter en times stop i Nuuk afgår flyet kl. 08.50 og ankommer til Aalborg kl. 16.20 lokal tid.

Ruten opereres af det danske charterselskab, Airseven, med et fly af typen Boeing 737-200 med 189 flysæder.