Skip to content

Flere ladestandere i Aalborg Lufthavn

Det bliver nu endnu nemmere at leje en el-bil i Aalborg Lufthavn. I samarbejde med Norlys og biludlejningsfirmaerne i lufthavnen, opsættes nye ladestandere, der imødekommer en stigende efterspørgsel for leje af el-biler – både for erhvervsrejsende og turister i Nordjylland, der kommer med fly.

Strøm fra Norlys løber nu også til den anden ende af lufthavnens parkeringsområde bag P1, hvor rejsende kan hente og aflevere deres lejebil fra de fem forskellige biludlejningsfirmaer i Aalborg Lufthavn. Fem helt nye ladestandere fra Norlys er sat op og tages officielt i brug i dag den 10. juli. Fremadrettet bliver det derfor endnu nemmere at leje en el-bil, når de rejsende skal videre fra lufthavnen.

- Vi kommer til at se flere og flere el-biler i Aalborg Lufthavn, og en del af dem vil være lejebiler, hvorfor aftalen mellem biludlejningsfirmaerne og Norlys er en rigtig god nyhed. Det understøtter og fremmer den bæredygtige omstilling, hvor transporten til og fra lufthavnen har stor betydning. Ved at stille de rette faciliteter til rådighed og fortsætte et tæt samarbejde med både Norlys og biludlejningsfirmaerne, sikrer vi også en bedre oplevelse for vores rejsende i Aalborg Lufthavn, siger lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen.

En stigende efterspørgsel på leje af el-biler

De har kunnet mærke den stigende efterspørgsel på el-biler hos biludlejningsfirmaerne Avis, Europcar, Enterprise, Hertz og Sixt, der nu i langt højere grad vil kunne tilbyde leje af el-biler til deres kunder i lufthavnen.

- Kører man i en el-bil derhjemme, foretrækker man også en lejebil på el, og her har vi tydeligt kunnet se en stor stigning i efterspørgslen. At få stillet ladestandere til rådighed fra Norlys betyder, at vi kan tilbyde endnu flere af vores kunder muligheden for at leje en el-bil. Det bidrager til, at vi fortsat kan levere en høj service til vores kunder, ud fra deres ønsker og behov, siger Head of Country – Commercial Director Christian Øien fra Europcar.

Endnu et skub på den grønne omstilling

Tilbage i april 2022 så de første ladestandere fra Norlys dagens lys i Aalborg Lufthavn, og allerede her var forventningen, at der hurtigt blev brug for flere. Nu er de næste fem i rækken på plads, og der er allerede gjort klar til at flere hurtigt kan tilføjes, når behovet viser sig.

- Vi er glade for vores samarbejde med Aalborg Lufthavn, og vi deler begge ambitionen om at skubbe til den grønne omstilling. Skal vi i mål med det, skal vi hurtigst muligt have elektrificeret transporten, og det sker kun, hvis infrastrukturen er på plads og det er let at lade, når du er på farten. Derfor glæder vi os over at kunne give danske og udenlandske el-billister de bedste rammer og muligheder, når de kører på de danske veje, siger Mads Brøgger, direktør i Norlys’ energiforretning