Skip to content

Nyhed: PLAY åbner direkte rute fra Aalborg til Island

Fra den 10. juni 2023 åbner islandske PLAY en ny direkte rute fra Aalborg Lufthavn til Reykjavik på Island – med to ugentlige afgange til og med den 27. oktober. Det er en fantastisk nyhed for de nordjyske rejsende, der nu sommeren igennem nemt kan rejse direkte til oplevelsesrige Island eller tage hoppet videre til den amerikanske østkyst.

Året er kun lige gået i gang før endnu en stor rutenyhed ser dagens lys fra Aalborg Lufthavn. Det islandske flyselskab, PLAY, tilføjer Aalborg til rutekortet, og det bliver med to ugentlige afgange direkte fra Aalborg til Keflavik International Airport, tæt på den islandske hovedstad, Reykjavik.

Aalborg Lufthavn fortsætter den internationale udvikling

Den nye Aalborg-Reykjavik rute markerer det næste skridt for den internationale udvikling i Aalborg Lufthavn, hvor ikke bare et fantastisk rejsemål for ferierejsende bliver realiseret, men også endnu en one-stop destination til blandt andet de amerikanske storbyer Boston, Baltimore og Washington.Anker

- Det er en stor dag i Aalborg Lufthavn, hvor man kan sige, at vi starter året næsten på samme måde som vi sluttede 2022. En direkte rute til Island er en fantastisk nyhed, der er blevet arbejdet på længe, og som nu bliver realiseret med PLAY ved styrepinden, der har udvidet deres rutenetværk betydeligt de seneste år. Vi kommer til at se mange fritidsrejsende på ruten, men samtidig også fisk, da netop cargo-potentialet for den nordjyske fiskeindustri har spillet en stor rolle for en direkte rute – både direkte til Island og videre derfra, siger lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen.

PLAY vil med deres Airbus A320-200neo fra den 10. juni flyve direkte fra Aalborg til Reykajvik tirsdag og lørdag. Fra den 18. september flyver de i stedet mandag og fredag. Der er plads til 180 passagerer på hvert fly.

- Det er en kæmpe mulighed for PLAY at kunne tilbyde flyvninger fra Aalborg til Island og USA. Generelt er rejseudbuddet til vestdanskerne alt for småt, og derfor er vi glade for at kunne skabe en overskuelig bro til fantastiske destinationer, som også er til at betale. Vi glæder os til at sætte skub i vestdanskernes rejsedrømme, siger PLAYs direktør Birger Jónsson.

Ferieoplevelser på Island står højt på ønskelisten

Særligt den fantastiske natur på Island tiltrækker hvert år mange danske turister, og en direkte rute fra Aalborg vil komme flere jyske turoperatører til gode, der i forvejen arrangerer guidede ture på Island, men med one-stop fly i dag.

- Vi har i flere omgange været i dialog med turoperatører om de muligheder en direkte rute til Island vil bringe med sig, og der er ingen tvivl om, at det er en nyhed, der bliver taget rigtig godt imod. De er allerede i fuld gang med at sammensætte direkte rejser fra Aalborg til New York og den amerikanske østkyst, og nu kan de gøre det samme til Island, slutter Niels Hemmingsen.   

Bestil flybilletter på flyplay.com

Læs mere om Island