Skip to content

I kampen om at være en attraktiv og konkurrencedygtig lufthavn

Vi ønsker en attraktiv lufthavn, der er konkurrencedygtig i kampen om nye ruter, men også den grønne omstilling. Derfor indfører vi nu Danmarks nok billigste lufthavnsparkering i Danmarks bedste lufthavn.

Den internationale konkurrence efter Corona-pandemien er blevet skærpet, og måden at drive luftfart på, har ændret sig. Aalborg Lufthavn skal kunne konkurrere internationalt for at kunne udvikle lufthavnen, og det er derfor ikke længere muligt at tilbyde et gratis parkeringskoncept.

Derfor indfører vi nu Danmarks billigste lufthavnsparkering – med en fast lav pris på 20 kr. pr. påbegyndt 24 timer. Herved kan lufthavnen udvikle sig og stadig være attraktiv og relevant.

Betalt parkering sikrer en attraktiv lufthavn i udvikling

Gratis Parkering har kendetegnet Aalborg Lufthavn og har gjort det let at benytte lufthavnen, hvis den rigtige direkte rute, til den rigtige pris, har været der.

- Vi må erkende, at forretningsmodellerne i luftfart har ændret sig markant gennem årerne og særligt efter Corona-pandemien, som satte et betragtelig økonomisk aftryk i hele luftfartsbranchen. Fremtidens luftfart for lufthavne er drevet af et højt fokus på priskonkurrence, ruteudbud og den grønne omstilling. Det er en kamp, vi skal vinde, men uden at gå på kompromis med det, der gør os til Danmarks bedste lufthavn – nemlig at have god service og vores passagerer i fokus, siger lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen og fortsætter:

 - Den første times parkering skal være gratis, så det er muligt at hente og bringe familie og venner. Derefter skal hver påbegyndt 24 timer koste 20 kroner, hvilket er langt under andre europæiske lufthavne. Det er en pris, vi vurderer, er både konkurrencedygtig og et acceptabelt niveau for vores kunder. Med det direkte tog til lufthavnen, gode busforbindelser og Danmarks billigste lufthavnsparkering, vil vi derfor fortsat være attraktive for vores mange kunder. Vi forventer opstart torsdag den 20. april 2023.

Hvad er i støbeskeen for Aalborg Lufthavn?

Rejsemarkedet er stærkt på vej tilbage og Aalborg Lufthavn er, som altid, ambitiøse med mange nye tiltag og aktiviteter hele vejen rundt.

- I Aalborg Lufthavn ved vi, at hvis vi ikke udvikler os, falder vi bagud i forhold til vores konkurrenter. Vi arbejder derfor dedikeret med vores kundeoplevelse, men også for at tiltrække nye ruter til europæiske lufthavnshubs som for eksempel Frankfurt, Paris eller Istanbul. Ligeledes er nye direkte ruter til Syd- og Østeuropa også højt på ønskelisten. Vi deltager også i forskellige projekter omkring grønt brændstof, der forhåbentligt skal sikre, at Danmarks første indenrigsrute er med udgangspunkt i Aalborg Lufthavn. Det sker sideløbende med, at vores egen proces for at blive en Co2-neutral lufthavn forsætter, slutter Niels Hemmingsen.