Skip to content

Historisk direkte rute fra Aalborg til New York indvies

Torsdag den 27. april var en historisk dag i Aalborg Lufthavn, da det første direkte fly satte kurs over Atlanten mod storbyen New York. Dagen blev fejret med en reception for over 100 deltagere fra branchen og erhvervslivet og derefter en traditionel ruteindvielse med amerikanske specialiteter til de første rejsende samt snorklipning og vandportal. 

En stor og historisk milepæl blev indfriet torsdag den 27. april i Aalborg Lufthavn – med indvielsen af SAS’ direkte rute til New York og dermed den første oversøiske flyforbindelse fra Jylland. Foruden traditionel ruteindvielse i gaten, blev dagen fejret med reception, som bød på taler fra Anko van der Werff, President & CEO i SAS, Alan Leventhal, USA’s ambassadør i Danmark og lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen.

- Den første direkte oversøiske rute fra Jylland er nu en realitet, hvor interessen har været enorm siden nyheden kom frem for bare 4 måneder siden. Med New York på rutekortet, er Aalborg Lufthavs position som en international lufthavn i høj grad styrket. Vi står derfor med en unik mulighed for at åbne særligt Nordjylland op for de amerikanske turister, som vi løbende arbejder med i samarbejde med turoperatører, VisitDenmark og Destination Nord samt SAS, som skal have stor tak for deres tro på projektet og kæmpe engagement med at få ruten i luften, siger lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen.

SAS’ Airbus A321-LR satte de perfekte rammer for dagen

Der var skruet op for den amerikanske stemning til receptionen – med rød løber, de 52 statsflag, stars & stripes i loftet og matchende mad og drikke. Den nok vigtigste deltager til åbningsreception var SAS’ Airbus A321-LR, der for første gang, og i god tid inden første afgang, landende i Aalborg Lufthavn.

- Det er virkelig dejligt at se vores første direkte fly mellem Aalborg og New York lette i dag. Danmark er et vigtigt marked for os, og vi er utrolig glade for nu at tilbyde endnu flere forbindelser fra Danmark. Vi er også meget tilfredse med at imødekomme den stigende efterspørgsel efter rejser til og fra andre byer end vores hovedknudepunkter. Derfor tilbyder vi flere forbindelser ud i verden fra Skandinavien - og bringer resten af verden til Skandinavien, siger Anko van der Werff, President & CEO i SAS

Alle gæster til receptionen kunne opleve flyet indefra før det skulle klargøres til de mange forventningsfulde rejsende, der inden boarding kunne nyde godt af både sliders og New York Lager. Med nogle ord fra Anko van der Werff i gaten, blev den røde snor klippet, og de rejsende kunne stige ombord, hvorefter den obligatoriske vandportal gjorde flyet helt klar til sit første take off fra Aalborg Lufthavn til New York.