Skip to content

Udfordrende start på 2021 fortsætter i februar

I februar 2021 blev de massive rejserestriktioner fra den forgangne måned yderligere skærpet, med krav om test og isolation ved indrejse fra udlandet. I Aalborg Lufthavn ses derfor en fortsat stor tilbagegang i februar 2021 på hele 84,7 procent i forhold til samme måned sidste år.

Rejserestriktionerne sætter sine tydelige spor i passagertallene i Aalborg Lufthavn, hvor der i februar blot var 15.244 rejsende til og fra lufthavnen mod 99.486 rejsende i februar 2020 – en stor tilbagegang på 84,7 procent.

Indenrigstrafikken holder skruen i vandet

På indenrigsruten til København er der fortsat de tre flyselskaber SAS, Norwegian og DAT, som gradvist sætter flere fly i luften fra Aalborg Lufthavn. Samlet er der op til 10 daglige afgange.

Trods gældende restriktioner i Danmark ser vi en langsom fremgang i indenrigstrafikken, hvor flere daglige afgange sætter mere gang i særligt erhvervstrafikken. Derudover forventer vi at se flere fritidsrejsende i de kommende måneder – i takt med genåbningen af Danmark. Vi oplever allerede nu en meget stor interesse for særligt Bornholm, hvor DAT har første direkte afgang fra Aalborg Lufthavn den 31. marts, siger lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen.

Indenrigstrafikken gik tilbage med 73,8 procent, da 53.611 passagerer rejste indenrigs til og fra Aalborg i februar 2020 mod 14.056 i februar 2021.

Minimalt antal rejsende til udlandet

De strenge krav om test og isolation ved indrejse til Danmark samt restriktioner i udlandet har reduceret antallet af rejsende til og fra udlandet meget. Der er således kun registreret 978 rejsende til udlandet i år mod 31.773 i februar 2020, svarende til en tilbagegang på 96,9 procent. For chartertrafikken var antallet af rejsende 210, som giver en tilbagegang på 98,5 procent i forhold til februar sidste år.

Vi oplever i øjeblikket en hårdt trængt udenrigstrafik, hvor også KLMs program til Amsterdam er yderligere reduceret. Testfaciliteterne i lufthavnen er fuldt ud på plads, og vi har et tæt samarbejde med Falck. Det får også stor betydning her i foråret, hvor flere flyselskaber løbende genoptager deres direkte ruter fra Aalborg Lufthavn, slutter Niels Hemmingsen.

Falcks hurtigtestcenter er placeret i lufthavnens terminal til højre fra hovedindgangen og er åben for alle uden tidsbestilling.