Skip to content

Helligdage satte gang i indenrigstrafikken

Yderligere genåbning af Danmark, påskeferie og en genåbningsplan for rejseaktiviteten var kendetegnende for april 2021, og det har haft en positiv effekt på indenrigstrafikken i Aalborg Lufthavn, hvor særligt påskedagene gav anledning til en tur til København eller Bornholm. 

I april 2021 var der samlet 27.793 rejsende igennem Aalborg Lufthavn – en stigning på 36,5 procent i forhold til sidste måned, marts 2021, hvor der var 20.358 rejsende. Stigningen skal ses i lyset af de mange helligdage i anledning af blandt andet påsken.

Stigende rejselyst i takt med dansk genåbning

I antallet af indenrigspassagerer var der en fremgang på knap 41 procent i forhold til marts 2021, svarende til 26.716 rejsende i denne måned mod 18.962 rejsende i sidste måned.

– Hvert år ser vi naturligt flere fritidsrejsende omkring ferie- og helligdage end på andre dage, hvor i år ikke er nogen undtagelse. Det beviser, at rejselysten trods alt er intakt og stigende i takt med, at genåbningens forskellige faser rulles ud. Eksempelvis er det nu muligt at tage en tur i Tivoli i København og nyde en frokost i Nyhavn. Derudover er der endelig kommet et tiltrængt fokus på en genåbning af rejseaktiviteten, der dog stadig befinder sig i den indledende fase, siger lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen.

Genåbningsplan for rejseaktiviteten

I april 2021 var der ikke fremskridt at spore i udenrigs- og chartertallene, der mere eller mindre er status quo i forhold til sidste måned. Dog forventes det at vende i løbet af maj og juni, da erhvervsrejser nu igen betegnes som nødvendige rejser.

– Rejsevejledningerne er nu heldigvis ikke længere statiske, som de har været i de sidste mange måneder. De ændrer sig for uge til uge, som giver en snært af optimisme i branchen, men der er stadig lang vej til den så velkendte og frie måde at rejse på. I den første fase er rejserestriktionerne dog blevet lempet for erhvervslivet, der nu kan genoptage deres rejseaktivitet i et vist omfang – noget der blandt andet betyder, at KLM fra slut maj vil flyve to gange dagligt fra Aalborg Lufthavn, slutter Niels Hemmingsen. 

April 2021 i forhold til samme måned året før

I april 2021 var der 1.015 rejsende til og fra udlandet mod kun 2 rejsende i april 2020.

Der var 1.121 passagerer, der rejste indenrigs til og fra Aalborg i april 2020 mod 26.716 i april 2021.

For antallet af charterpassagerer var der 0 i april 2020 mod 62 charterpassagerer til og fra Aalborg Lufthavn i år.

Samlet set var der 27.793 rejsende i april 2021 mod 1.123 i april 2020.