Skip to content

Ny direktør i Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn præsenterer sin nye lufthavnsdirektør, Niels Hemmingsen, der overtager roret efter Søren Svendsen. Niels Hemmingsen har en stærk baggrund, der kombinerer operationel ledelse, forretningsudvikling og luftfart – tilsammen gode kompetencer, der skal være med til at føre Aalborg Lufthavn videre.

Niels Hemmingsen vil sammen med Søren Svendsen stå klar til at tage imod togene til lufthavnen den 13. december, og sammen med Aalborg Lufthavns dedikerede medarbejdere vil han sætte retning for udviklingen af Danmarks bedste lufthavn.

En enig bestyrelse har efter et godt forløb med mange kvalificerede kandidater peget på Niels Hemmingsen som ny lufthavnsdirektør.

- Jeg er yderst tilfreds med, at det er lykkedes Aalborg Lufthavn at tiltrække en kapacitet som Niels Hemmingsen til at tage over efter Søren Svendsen, siger Thomas Kastrup-Larsen.

- Det har været et stort ønske at finde en kandidat, der kan kombinere centrale kompetencer inden for luftfart, med erfaring og succes fra anden forbrugerorienteret branche. Han har således en solid erfaring fra SAS og Boozt.com. Vi forventer, at vi med Niels Hemmingsen ved roret er klar til at vækste på vej ud af Coronakrisen til glæde for hele Nordjylland, siger Thomas Kastrup-Larsen. Han fortsætter - Niels Hemmingsen er visionær, en people person med stort fokus på kundens serviceoplevelse og på at udvikle forretningen. Niels bliver en gevinst for Aalborg Lufthavn og dermed også for nordjyderne.

Niels Hemmingsen er klar til vækst

Niels Hemmingsen gjorde tjeneste i Flyvevåbenet indtil 2001 (major), og herefter i perioden 2001-2009 var han ansat hos SAS, senest i rollen som Vice President, COO, i Danmark. Siden 2011 har han bestredet en stilling, som COO hos Boozt.com, der i 2017 blev børsnoteret på den svenske NASDAQ. I juni 2019 vendte han hjem til Danmark, og flyttede i den forbindelse til Aalborg. 

- Jeg glæder mig til at komme i gang. Det bliver spændende og en meget interessant udfordring at være med til at løfte Aalborg Lufthavn tilbage til og bygge videre på den vækst og løbende serviceudvikling, der har præget lufthavnen i mange år. Regionen står over for mange udfordringer her mod udgangen af 2020, og lufthavnen har en vigtig rolle med at generere bedst mulig infrastruktur ind og ud af regionen til gavn for borgere, erhverv og turister. Der åbner sig desuden gode muligheder med togene, der skal køre til og fra lufthavnen – og jeg vil arbejde for at være klar til kundernes fortsatte tilbagevenden med et solidt og over tid øget tilbud til dem, siger Niels Hemmingsen og fortsætter:

- Jeg ser frem til at møde lufthavnens engagerede medarbejdere og ledere og få et skud af lufthavnens DNA. Jeg har i flere år pendlet gennem Aalborg Lufthavn kun med positive oplevelser. Mange lufthavne kunne lære af medarbejdernes imødekommenhed og ja, positive attitude.

Når Niels Hemmingsen tiltræder, vil der være en periode med god overdragelse af relationer og ideer fra Søren Svendsen. Sammen vil de, og resten af lufthavnens medarbejdere, glæde sig til at tage imod det første tog, som ankommer til Lufthavnens nye perron 13. december 2020.