Skip to content

Usædvanlig april

Flyselskaberne har fortsat aflyst langt størstedelen af deres flyvninger til og fra Aalborg Lufthavn i den globale kamp mod COVID-19. SAS’s genoptagning af indenrigsruten mellem Aalborg og København 10 dage før oprindeligt planlagt, er dog et af lyspunkterne, når april gøres op. Det samme er flyselskabernes interesse for de attraktive ruter ud af Aalborg Lufthavn.  

SAS’s daglige fly til og fra København var de eneste kommercielle fly, der var på vingerne i april 2020. Derfor ses der også en markant tilbagegang i april 2020 i forhold til samme måned sidste år – en samlet tilbagegang på hele 99 procent i forhold til april 2019. 1.121 passagerer rejste i april 2020 til og fra Aalborg Lufthavn mod 114.799 passagerer i april 2019.

Markant tilbagegang over hele linjen

Konsekvensen af Europas nedlukning ses tydeligt i udenrigs- og chartertrafikken, i denne for Aalborg Lufthavn, helt usædvanlige måned. I april 2020 var der således en tilbagegang på 100 procent i antallet af charterpassagerer til og fra Aalborg Lufthavn – med 0 charterpassagerer i år mod 7.542 passagerer i april 2019. Udenrigstrafikken går også 100 procent tilbage i april 2020, da 0 passagerer er registret i april 2020 mod 43.448 i april 2019.

Indenrigstrafikken går tilbage med 98,2 procent, således rejste 1.121 passagerer til og fra København i april 2020 mod 63.809 passagerer i 2019.

- Det er positivt, at antallet af passagerer på SAS’s indenrigsrute stiger for hver uge, der går. I denne her uge har der således været dobbelt så mange på flyene i forhold til i sidste uge, hvor de daglige flyvninger blev genoptaget. Vi ser det som en indikation på, at erhvervslivets behov for daglige flyforbindelser er helt, helt afgørende for at binde Danmark sammen, også i meget udfordrende tider, siger direktør i Aalborg Lufthavn, Søren Svendsen.

Stor interesse for attraktive ruter

- Tidligere på ugen meddelte såvel DAT som Great Dane Airlines (GDA), at de vil starte indenrigsflyvning mellem Aalborg og København, og tilmed vil GDA gå ind på ruten til Malaga, så snart Spanien igen er åben. – Det er naturligvis meget, meget positivt, at andre aktører i markedet, står klar til at flyve på de meget efterspurgte og populære ruter ud af Aalborg Lufthavn, hvis Norwegian ikke vender tilbage til det danske marked i 2020, siger direktør Søren Svendsen.

Såvel indenrigsruten til København som ruten til det evigt populære Sydspanien, er etableret og cementeret gennem en lang årrække, og er nærmest synonym med Aalborg Lufthavn.


/ Skrevet af: Rikke