Skip to content

Flere vælger at flyve igen

I takt med at der flyves til flere destinationer, går flere og flere passagerer også ind gennem svingdøren i Aalborg Lufthavn for at sætte sig ombord på et fly. Det er dog stadig langt fra en normal juni i Aalborg Lufthavn, der lige er afsluttet, da fraværet af hele chartersegmentets forventningsfulde latter, giver en rungende stilhed i hele terminalen.
Den samlede tilbagegang i juni 2020 i forhold til samme måned sidste år, er derfor også til at få øje på, da der ses en tilbagegang på 87,8 procent. 17.037 passagerer rejste i juni 2020 til og fra Aalborg Lufthavn mod 139.980 passagerer i juni 2019. 

Mere indenrigstrafik

I Aalborg Lufthavn begynder der så småt at komme flere rejsende, og særligt ruterne til Bornholm og København, er populære. Indenrigstrafikken går således ’kun’ tilbage med 77,4 procent, i det 15.935 passagerer rejste til og fra København eller Bornholm i juni 2020 mod 70.440 passagerer i 2019. 

- Fra i dag (1. juli) er Norwegian tilbage på ruten mellem Aalborg og København, en rute de har fløjet på i 11 år, så det bliver rigtig godt at se de røde næser i lufthavnen igen. De kommer med deres velkendte store fly og starter med one-way-priser fra 199 kr., så det er et rigtig godt produkt og noget mange passagerer ser frem til, siger Søren Svendsen direktør i Aalborg Lufthavn. 

Fra 6. juli sætter SAS større fly ind på ruten mellem Aalborg og København.  Flyselskabet DAT har ligeledes øget antallet af daglige afgange visse dage om ugen. 

Minimal chartertrafik

I juni 2020 var der en tilbagegang på 100 procent i antallet af charterpassagerer til og fra Aalborg Lufthavn – med 0 charterpassagerer i år mod 22.282 passagerer i juni 2019. Den 11. juli kommer den første charterflyvning på vingerne, da det igen bliver muligt at komme til det traditionsrige Kreta direkte fra Aalborg Lufthavn. Det er Bravo Tours, der er rejsearrangør og Great Dane Airlines, der flyver ruten for dem. 

Udenrigstrafikken går 97,7 procent tilbage i juni 2020, da 1.102 passagerer er registeret i juni 2020 mod 47.258 passagerer i juni 2019. 

- KLM har siden 15. juni haft én daglig afgang til Amsterdam og i august øger de til to daglige afgange. Derudover er SAS tilbage på Oslo-ruten med én daglig rotation og endelig er den populære destination, Færøerne kommet tilbage her i juni. Men fraværet af chartertrafikken i sommersæsonen gør, at 2020 bliver et svært år, hvor den manglende trafik naturligt kan ses både i langt færre fly, men også i omsætningen i lufthavnens Dutyfree, spisesteder og i loungen, slutter siger Søren Svendsen. 


/ Skrevet af: Rikke Mølgaard