Skip to content

Direkte tog til Aalborg Lufthavn

Søndag den 13. december blev den nye direkte jernbaneforbindelse til Aalborg Lufthavn officielt taget i brug. Dagen inden blev jernbanen indviet af transportministeren, men grundet nye restriktioner blev den ellers så traditionelle snorklipning udført under helt særlige og sikre forhold.  

Ifølge planen skulle transportminister Benny Engelbrecht markere indvielsen af den nye jernbaneforbindelse til Aalborg Lufthavn ved en traditionel snorklipning på perronen den 12. december. På grund af de nye COVID-19 restriktioner i store dele af landet måtte planen dog ændres i sidste øjeblik. En lidt mere utraditionel snorklipning på sikker afstand blev derfor sat i værk for at fejre den banebrydende nyhed, og med transportministeren på Skype fik børnene i Børnehaven Ane Dam i Nørresundby den store opgave at klippe snoren, som de selv havde kreeret med udklip af blandt andet fly og tog. 

Fra tidlig morgen søndag den 13. december kunne de første passagerer så stige på toget med ankomst i Aalborg Lufthavn, hvorefter der vil ankomme ét tog i timen alle ugens dage – direkte fra Københavns Lufthavn.

Med muligheden for at tage toget direkte til og fra Aalborg Lufthavn, er alle fremadrettet garanteret – også dem uden bil eller dem, der foretrækker at lade bilen stå derhjemme – en effektiv transportform til lufthavnen. Perronen ligger blot 2 minutters gang fra check-in, hvor lufthavnens medarbejdere står klar til at sende de rejsende godt afsted. 

Den forventede køreplan fremadrettet

InterCityLyn-toget ankommer i hverdagene én gang i timen i Aalborg Lufthavn – med første ankomst klokken 07.19 og herefter 08.19, 09.19 osv.

Klokken 05.10 og 06.10 ankommer enten Regionaltoget eller InterCity-toget fra Aalborg St.

I weekenden er første ankomst med InterCityLyn-toget klokken 10.19, hvor Regional/InterCity-tog ankommer i timerne op til (05.10 til 09.10). 

Find selv tider på Rejseplanen.dk

Se indvielsen og hvordan jernbanestrækningen blev til