Skip to content

Aalborg Lufthavn klar til sensommeren

Sensommeren har meldt sin ankomst. Årets sidste sommermåned bød på stærke SAS-nyheder – med en ny skirute til Scandinavian Mountains Airport og flere ugentlige afgange til Oslo.

August 2019 kunne dog ikke leve op til den store passagerfremgang i august 2018. Samlet var der 126.303 rejsende til og fra Aalborg Lufthavn i august i år mod 140.561 i samme måned sidste år – en tilbagegang på 10,1 procent.

August præget af SAS-nyheder

Udenrigstrafikken gik i august 2019 tilbage med 7,9 procent, med 40.422 rejsende til og fra udlandet i år mod 43.891 sidste år. Samtidig blev august en måned præget af store nyheder fra SAS, hvor der den 12. august blev lanceret en ny direkte skirute til nybyggede Scandinavian Mountains Airport ved de populære skiområder Sälen og Trysil. Den 23. august kom nyheden om indsættelsen af 60 procent ekstra kapacitet på ruten til Oslo.

- Sammenlignet med de første syv måneder af 2019, ser vi en noget mindre tilbagegang i udenrigstrafikken i august, og samtidig kan vi glæde os til to nyheder med SAS. Til det kommende vinterprogram har SAS nemlig sat markant ekstra kapacitet ind på Oslo-ruten med morgen- og aftenafgange, så den er tilpasset erhvervslivet. Derudover får vi en helt ny skirute nord på til Sälen og Trysil. Det er en spændende nyhed, da du med direkte fly fra Aalborg Lufthavn kan stå klar på pisten i de svenske og norske fjelde efter en flyvetid på bare 1 time og 15 minutter, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Fremgang i chartertrafikken

Den første del af august 2019 markerede de sidste uger i skolernes sommerferie, hvor børnefamilierne kunne koble af ved pool og strand sydpå eller i storbyen. Særligt charterflyene var godt fyldte med forventningsfulde ferierejsende, og på trods af et lavere charterudbud end sidste år var der en fremgang i chartertrafikken på 2,1 procent – med 25.099 charterrejsende i august 2018 mod 25.638 i august 2019.     

- August har budt på mange ferierejsende fra lufthavnen, hvor destinationer som Cypern og Lesbos har været fuldt booket hele måneden, mens flyene til Kreta, Korfu og Mallorca har været tæt på fyldte. Bornholm har også været populær, hvor der i år var et udvidet program med DAT, der har bidraget positivt til indenrigstrafikken fra Aalborg, slutter Søren Svendsen.

Der var 71.571 indenrigsrejsende til og fra København og Bornholm i august 2018 mod 60.243 rejsende i august 2019 – en tilbagegang på 15,8 procent.