Skip to content

Årets travleste weekend i oktober

Weekenden op til skolernes efterårsferie blev årets største rejseweekend i Aalborg Lufthavn og markerede samtidig overlappet mellem sommer- og vinterprogrammet. Oktober 2019 bød dog på en samlet tilbagegang, set i forhold til samme måned sidste år.

Årets største rejseweekend ligger som regel i oktober i ugen op til skolernes efterårsferie, hvor sommer- og vinterprogrammet overlapper. Efterårsferien i oktober 2019 var ingen undtagelse, hvor næsten 20.000 passagerer rejste igennem Aalborg Lufthavn i weekenden i uge 41. Dog viste det samlede resultat for oktober 2019 en tilbagegang på 7,9 procent, med 134.240 passagerer i år mod 145.769 passagerer i oktober 2018.

Vinterprogrammet er skudt i gang

Vinterens charterprogram gik i gang op til efterårsferien, hvor forventningsfulde rejsende fløj afsted på fyldte fly til blandt andet Gran Canaria, Tenerife og Hurghada, som igen er på programmet. På trods af fyldte charterfly var der en tilbagegang i chartertrafikken på 2,0 procent med 18.260 rejsende i oktober 2019 mod 18.634 rejsende i oktober sidste år.

Udover charterselskabernes start på vinterprogrammet i midt oktober, gik ruteselskaberne også over til deres vinterprogram, der traditionen tro gik i gang den 27. oktober samtidig med overgangen til vintertid.

 – At vi går over til vinterprogrammet betyder blandt andet, at KLM går ned på tre daglige afgange, men indsætter derimod et stort morgenfly, der kan tage større grupper af rejsende. Derved er den samlede daglige kapacitet stort set uændret. Derudover skifter Ryanair deres lørdagsafgang til London ud med en sen søndagsafgang, der er helt ideel for de fritidsrejsende, som eventuelt kan nyde en forlænget weekend med juleshopping i London, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Der var 42.632 udenrigspassagerer igennem Aalborg Lufthavn i oktober 2019 mod 47.034 udenrigspassagerer i samme måned sidste år – en tilbagegang på 9,4 procent.

Indenrigsfly er nu på Rejseplanen.dk

I midt oktober 2019 blev indenrigsflyene en del af Rejseplanen.dk, der på landsplan benyttes af 73 procent af danskerne. Det betyder, at flyrejser sidestilles med anden kollektiv trafik, når rejsen i Danmark skal planlægges.  

– Det har længe været et ønske fra flyselskaberne og de danske lufthavne, at indenrigsflyvninger blev en del af Rejseplanen.dk og det kollektive trafikbillede, der giver langt bedre rejsemuligheder for danskerne, slutter lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

I oktober 2019 rejste 73.348 passagerer indenrigs til og fra Aalborg Lufthavn mod 80.101 passagerer i oktober 2018, svarende til en tilbagegang 8,4 procent.