Skip to content

Aalborg Lufthavn klar til juletrafikken

I Aalborg Lufthavn bød november 2019 på fremgang i chartertrafikken, men en samlet tilbagegang i forhold til november 2018. Nu er årets store julemåned i gang og byder blandt andet på mere chartertrafik til De Kanariske Øer og ski-nyheden Sälen-Trysil.

Det danske vintervejr har sat sine tydelige spor og november 2019 bød blandt andet på fremgang i chartertrafikken med fyldte fly til charterfavoritter som Hurghada, Tenerife og Gran Canaria. På trods af fremgang i chartertrafikken var der i november 2019 en samlet tilbagegang i Aalborg Lufthavn på 8,0 procent – med 117.619 passagerer i november 2018 mod 108.236 i år. 

Solferier populære i november

I november 2019 var de solrige charterdestinationer populære og gav fremgang i chartertrafikken på 15,2 procent. Således var der 7.598 charterrejsende i november 2019 mod 6.595 charterrejsende i november 2018.

- Vi så i november en stor rejselyst, særligt når det kom til De Kanariske Øer, hvor også Norwegians vinterrute til Gran Canaria bød på næsten fyldte fly hele måneden. Stort set samme billede viste sig på ruten til Malaga, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Der var i november 2019 29.770 passagerer til og fra udlandet mod 34.367 passagerer i samme måned sidste år – en tilbagegang på 13,4 procent.

Juletrafik i december

Juleferien ligger lige rundt om hjørnet og byder traditionelt på mange rejsende igennem lufthavnen, der enten skal afsted på juleferie i udlandet eller besøge venner og familie. Igen i år indsætter Atlantic Airways og DAT ekstra afgange omkring jul og nytår til henholdsvis Færøerne og Bornholm, til glæde for de mange herboende færinger og bornholmere.

- I julen vil vi gerne være sammen med venner og familie, hvorfor det er glædeligt, at dem, der har familie langt væk, i for eksempel København, på Færøerne og Bornholm, nemt kan komme på besøg eller hjem til jul og nytår. Samtidig har mange familier tradition for at fejre jul og nytår i udlandet. Her er De Kanariske Øer igen populære, hvor også charterruten til Fuerteventura starter op her lige før jul. Derudover kan vi i slut december se frem til SAS’ ruteåbning af Sälen-Trysil, der giver hurtig adgang til unikke skioplevelser nordpå og muligheden for at fejre nytåret på de sneklædte pister, slutter Søren Svendsen.    

I november 2019 var der 70.868 indenrigspassagerer til og fra Aalborg Lufthavn mod 76.657 i november 2018, svarende til en tilbagegang på 7,6 procent.