Skip to content

SAS åbner direkte rute til skiferie i Sälen-Trysil

I vinterperioden 2019-2020 flyver SAS direkte fra Aalborg til den nye lufthavn, Scandinavian Mountains Airport, ved de populære skiområder Sälen og Trysil.

Fra nytår kan du flyve med SAS direkte til skiområderne Sälen i Sverige og Trysil i Norge. Med over 250 pister, der ligger 25-40 minutters kørsel fra lufthavnen, er de nye SAS-ruter blandt de hurtigste måder at komme direkte til skibakkerne og fjeldområderne i Norge og Sverige.

Samtidig indgår SAS og SkiStar et strategisk partnerskab, der vil forenkle bookningen af skirejser.

- Vi er det første selskab, der tilbyder internationale ruter til den nye lufthavn. Kombinationen af korte rejsetider, attraktive afgangstidspunkter samt godt skiløb og naturoplevelser i de svenske og norske fjelde er noget, som mange efterspørger. Vi vil fortsætte med at udvikle samarbejdet med SkiStar og gøre det endnu mere enkelt og attraktivt at opleve den skandinaviske vinter, siger Karl Sandlund, Executive Vice President Commercial, SAS.

Flyvetiden fra Aalborg til Sälen-Trysil er cirka 1t 20min, og SAS åbner ruten til Scandinavian Mountains Airport (SCR) fra Aalborg den 29. december og flyver frem til påske.

På ruten opererer SAS med den nye Airbus A320neo, der er markedets mest støjsvage og brændstofeffektive fly, som reducerer CO2-udledningen med op til 18%.

Billetpriser starter fra 799DKK, og de kan bookes fra i dag på www.sas.dk.

Sälen, Sverige
Kun 25 minutter fra Scandinavian Mountains Airport ligger Sveriges største skiområde, Sälen, der består af fire skiområder, Lindvallen, Högfjället, Tandådalen og Hundfjället. Samlet tilbyder området mere end 100 pister. Ud over skiløb er der også underholdning for familien i form af badeland, vandring og shopping. Der er flere forskellige typer hoteller, og i området ligger mere end 50 restauranter.

Trysil, Norge
Norges største skiområde, Trysil, ligger 40 minutters kørsel fra Scandinavian Mountains Airport. Her er skiløb på alle niveauer, og området er kendt for velpræparerede pister. Området består af fire sammenhængende skiområder, der alle ligger omkring Trysil-fjeldet. Trysil er i flere år blevet kåret til Norges bedste skidestination. I området er der adskillige kendte restauranter og hoteller, som alle ligger i kort afstand til pisterne.