Skip to content

Aalborg Lufthavn udvider shopping-område

Mere end hver 5. rejsende til og fra Aalborg Lufthavn handler dutyfree. Nu udvider lufthavnen shopping-området med 50 kvadratmeter med nye butikker og koncepter. 

Ikke færre end 1.521.658 passagerer rejste til og fra Aalborg Lufthavn i 2017. 320.000 af disse - svarende til 21 procent - handlede dutyfree i lufthavnens shopping-område, og dermed sætter salget af blandt andet parfume, makeup, spiritus, slik, legetøj og accessories nye rekorder. Siden 2013, hvor lufthavnen indviede et helt nyt shopping-område, har løbende optimering bidraget til succesen, og nu udvider lufthavnen igen med 50 kvadratmeter i gateområdet:

- Flere og flere af vores gæster vælger at handle i vores dutyfree shopping-område. Det er der mange grunde til. Dels er der flere penge i omløb, og dels har vi løbende optimeret både fremtoning, udvalg af varer, betjening mv., og det har altså givet pote igen i 2017, forklarer marketingdirektør Rikke Mølgaard.

Head of Retail i Aalborg Lufthavn, Martin Vinter, supplerer - Nu udvider vi med et nyt shopping-område mellem gateområde 2 og 3, og området skal fortrinsvis rumme de sæsonbetonede varer. Her får vi blandt andet et meget stort udvalg af bøger, gin og andre typer spiritus. I Retail skal vi hele tiden sikre, at vi har de bedste og mest efterspurgte ’brands’ på hylderne.

Det samlede shopping-område i Aalborg Lufthavn er med udvidelsen nu på 650 kvadratmeter. Flyrejsende til og fra Aalborg Lufthavn har de seneste uger kunnet besigtige ombygningen, og i denne uge færdiggøres området med inventar og produkter. Fredag den 16. marts 2018 tages det nye område officielt i brug:

- Shopping er både vigtig for lufthavnens økonomi og for de rejsendes oplevelse af lufthavnen. Det er helt afgørende, at vi har et stort og attraktivt udvalg af produkter og naturligvis, at priserne er rigtige, fortsætter hun.

Rikke Mølgaard siger supplerende, at dutyfree-shopping tiltrækker flere forskellige typer af kunder. Nogle har brug for en gave til den vært, de rejser hen til, eller en gave til ægtefællen eller børnene derhjemme. Andre køber en vare til sig selv – ganske enkelt fordi varerne er billige. Det gennemsnitlige varekøb lå i 2017 på 275kr.

Høj kundetilfredshed på 97 procent

Jysk Analyse har i 2017 gennemført en omfattende undersøgelse blandt lufthavnens rejsende. Undersøgelsen viser, at ikke mindre end 97 procent af de handlende enten var tilfredse eller meget tilfredse med dutyfree-shoppen i Aalborg Lufthavn. Tilfredsheden med betjeningen i butikkerne lå endda endnu højere – nemlig på 99 procent:

- Det er helt afgørende, at vi fortsat arbejder med kundetilfredshed i hele lufthavnen. Udover gratis parkering er vores gode service en af vores største forcer. Det er det, der ikke mindst får et stigende antal midtjyder til at rejse fra Aalborg Lufthavn, slutter hun.

Fakta om shopping i Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn udvider nu med yderligere 50 kvadratmeter dutyfree shopping. Herved udgør det samlede shopping areal 650 kvadratmeter. I 2017 blev 320.000 kunder betjent i dutyfree-butikkerne svarende til 21 procent af alle rejsende.