Skip to content

Fremgang i udenrigs- og chartertrafikken – tilbagegang i indenrigstrafikken

Årets sidste efterårsmåned levede ikke helt op til sidste års november-rekord. Trods fremgang i både udenrigs- og chartertrafikken, betød en tilbagegang i indenrigstrafikken, at Aalborg Lufthavn gik ud af november 2018 med en mindre tilbagegang på 1,3 procent.

Den hyggelige julemåned er i fuld gang, og der er pyntet op til jul i Aalborg Lufthavn. Et tilbageblik på november 2018 viser en mindre tilbagegang på 1,3 procent – svarende til knap 1.600 passagerer. Således rejste 117.619 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i november 2018 mod 119.210 i samme måned sidste år.

Fremgang i udenrigs- og chartertrafikken

Antallet af rejsende, der i november tog turen gennem lufthavnsterminalen til og fra udlandet steg med 1,9 procent i forhold til november 2017. I november 2018 var der således 34.367 udenrigsrejsende mod 33.732 i november 2017.

- Konsekvenserne af Primera Airs konkurs er stadig at spore i trafikprogrammet. At vi på trods af dette ser en fremgang for både udenrigs- og chartertrafikken skyldes blandt andet god fremgang på ruterne Amsterdam, Malaga og Oslo samt tilføjelsen af det nye vinterprogram til Barcelona. Derudover står De Kanariske Øer stærkt i charterprogrammet, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

I chartertrafikken var der en fremgang på 3,0 procent i november 2018, hvor 6.595 chartergæster var igennem Aalborg Lufthavn mod 6.406 i november 2017.

Tilbagegang i indenrigstrafikken

I november 2018 var der 3,1 procent færre indenrigspassagerer til og fra lufthavnen i forhold til november 2017. Således rejste 79.072 indenrigs mellem København og Aalborg i november sidste år mod 76.657 i år.

- Efter en tilbagegang i indenrigstrafikken for november, går vi december i møde, hvor der normalvis bliver mindre travlhed i erhvervslivet, men samtidig mere drøn på familiebesøg op til jul. Vi ser derfor frem til de julerejsende i december, hvor DAT igen i år har sat afgange ind til Bornholm – ligesom Atlantic Airways har afgange til Færøerne, til glæde for de mange herboende færinger, slutter Søren Svendsen.


Fra den 23. maj til og med den 24. juni håndteres indtjekning af bagage i Aalborg Lufthavn manuelt, da vores bagagesystem opgraderes. Når du ankommer til lufthavnen, skal du derfor orientere dig via opsatte skilte og skærme for check-in og aflevering af din bagage. Henvend dig gerne til vores personale, der står klar til at guide dig godt videre.