Skip to content

Aalborg Lufthavn tager første spadestik til ny flyhangar

Byggeriet af en ny hangar i Aalborg Lufthavn blev i dag markeret med første spadestik, der blev udført af formanden for lufthavnen, Thomas Kastrup-Larsen.

Borgmester i Aalborg Kommune og formand for lufthavnen, Thomas Kastrup-Larsen tog i dag første spadestik til en ny hangar i Aalborg Lufthavn.

Den nye hangar er en investering i bedre faciliteter til eftersyn og vedligeholdelse af fly i Aalborg Lufthavn.

- Når flyene kan få foretaget eftersyn i Aalborg Lufthavn, bliver det billigere for selskaberne at flyve til og fra Aalborg. Det gør, at de kan tilbyde lavere priser til f.eks. charteroperatørerne, og det skulle gerne resultere i, at vi får nye destinationer, forklarer lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Med 2.600 kvadratmeter kan hangaren rumme de såkaldte mellemdistancefly som Boeing B737 og Airbus A320, der bruges til kontinentale flyvninger. Derudover rummer den 350 kvadratmeter kontor- og lagerfaciliteter, hvor et firma med speciale i flyservice har lejet sig ind. Med den nye hangar vil der således altid være faciliteter og mandskab til servicering af flyene i Aalborg Lufthavn.

Hangaren og tilstedeværelsen af en samarbejdspartner med speciale i flyservice vil også have driftsmæssige fordele, idet at der fremover vil være reservedele og en mekaniker i nærheden, så der kan spares tid og dermed mindske forsinkelser.

Den nye hangar forventes at stå klar i juli 2019.