Skip to content

Udenrigstrafikken buldrer frem

August 2017 viser en forrygende fremgang i udenrigstrafikken. Reduceringen i antallet af charterafgange til Tyrkiet giver dog sammenlagt en minimal tilbagegang på 1,1 procent i august 2017 i forhold til samme måned sidste år. 

På trods af en massiv fremgang i udenrigstrafikken på 28,4 procent betød en lille tilbagegang i indenrigstrafikken og færre charterrejsende til Tyrkiet i forhold til august 2016 en minimal tilbagegang i august 2017 på 1,1 procent. Samlet set rejste 128.299 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i august 2017 mod august 2016, hvor dette tal var på 129.663 passagerer.

Stor vækst i udenrigstrafikken

Udenrigsruterne buldrer frem med flere rejsende måned efter måned, fyldte fly og en stadig stigende efterspørgsel. Den store månedsvækst på 28,4 procent i august 2017 i modsætning til sidste år vidner om, at udenrigsruter såsom Amsterdam, Oslo, Malaga og London er i en ekspansiv udvikling. Således fløj 37.242 passagerer til og fra udlandet i august i år mod 29.004 passagerer i august 2016.

– De internationale ruter fra Aalborg Lufthavn når stadig nye højder med en imponerende stor fremgang i august. Vi ser en rigtig høj belægning på udenrigsafgangene, der bliver bedre og bedre måned for måned – her er det specielt Amsterdam- og Oslo-ruterne, der tager fart. Samtidig med den højere belægning oplever vi også en stor efterspørgsel på flere ruter og afgange, som tyder på, at vi i den kommende tid kommer til se et rekordhøjt antal udenrigsrejsende, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Stor efterspørgsel på charterrejser til Tyrkiet

Chartertrafik-tallene er påvirket af de færre charterafgange til Tyrkiet i forhold til sidste år, som giver en tilbagegang på 26,9 procent. Således rejste 21.892 chartergæster til og fra Aalborg i august 2017 mod 29.963 i august 2016.

- Tilbagegangen i antallet af charterrejsende i august skyldes udelukkende det mindre charterudbud til Tyrkiet i år. Til gengæld ser vi propfyldte fly til de græske og spanske feriedestinationer og på de eksisterende Tyrkiet-afgange samt en kæmpe efterspørgsel på flere rejser til de Tyrkiske feriebyer, som vi desværre ikke kan imødekomme i år. Derfor håber og tror vi på, at næste års sommerprogram vil have et større udbud til feriebyerne i Tyrkiet, siger Søren Svendsen.

I indenrigstrafikken ses en lille tilbagegang på 2,2 procent. 69.165 passagerer rejste fra og til Aalborg Lufthavn i august 2017 i forhold til samme måned sidste år, hvor dette tal var på 70.696.

- Med antallet af afgange tilbage til normal tilstand mellem Aalborg og København efter sommerperioden og fyldte fly til og fra Bornholm, er der udsigt til gode trafiktal i september, slutter Søren Svendsen.

Syv ugentlige afgange og stor kapacitet til London

Den 5. september åbner Ryanair sin rute til London med tre ugentlige afgange og fire ugentlige fra oktober – samtidig med, at Norwegian udvider til tre ugentlige afgange i vinterperioden mod to ugentlige afgange sidste år. Med syv afgange ugentligt til London hele året, bliver udenrigstrafikken fra Aalborg Lufthavn yderligere styrket.