Skip to content

En juli med fyldte fly og stor rejselyst

Juli 2017 blev en sommermåned med godt fyldte charter- og rutefly og spændende nyt for den fortsat stærke udvikling i udenrigstrafikken, men samtidig også en måned påvirket af færre indenrigsafgange til København og et reduceret charterprogram til Tyrkiet. Således er der for juli 2017 en samlet tilbagegang på 6,5 procent i forhold til samme måned sidste år.

Den store sommermåned juli har i år været præget af ustadig dansk sommervejr, hvor de mange fyldte fly fra Aalborg Lufthavn til varmere himmelstrøg også vidner om en stor rejselyst i juli. Dog har færre indenrigsafgange til København og charterafgange til Tyrkiet givet en tilbagegang i indenrigs – og chartertrafikken, der sammen med en vækst i udenrigstrafikken giver en samlet tilbagegang på 6,5 procent. Således rejste 135.423 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i juli 2017 mod 144.815 i juli 2016.

Endnu mere godt nyt for udenrigstrafikken

I juli 2017 var der igen fremgang i udenrigstrafikken – med en vækst på 5,1 procent i forhold til samme måned sidste år. Derved fløj 42.274 passagerer til og fra udlandet i juli 2017 mod 40.215 passagerer i juli 2016. Samtidig var der godt nyt for det kommende efterår/vinterprogram med en ny direkte rute til Gran Canaria og større kapacitet på Amsterdam-ruten.

– Til november åbner Norwegian en ny direkte rute til Gran Canaria, Ryanair offentliggjorde en fjerde ugentlig afgang til London Stansted før de overhovedet er begyndt at flyve herfra og KLM flyver nu fast med fire daglige afgange hele året. Det taler for sig selv, og med en meget høj belægning og fremgang måned efter måned, kan det siges, at udenrigstrafikken i Aalborg Lufthavn er i en fortsat forrygende udvikling, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Chartertilbagegang trods fyldte fly

Chartertallene for juli 2017 er påvirket af det reducerede antal charterafgange til Tyrkiet, der giver en tilbagegang på 14,0 procent. Derved var der 41.740 charterrejsende i juli 2017 mod 48.507 sidste år.

- De færre Tyrkiet-afgange i juli i år kommer alene til at stå for lidt over 8.000 færre charterpassagerer end sidste år. Til gengæld oplever vi en stor fremgang på vores øvrige charterafgange til blandt andet Mallorca, Kreta, Zakynthos, Cypern, Korfu og Rhodos, hvor vi har haft en belægningsprocent tæt på 100 hele juli. Det ene propfyldte fly efter det andet er derfor blevet sendt afsted mod sydens sol, som vidner om det store charterpotentiale i Aalborg Lufthavn, siger Søren Svendsen.

Modgang og medgang i indenrigstrafikken

I indenrigstrafikken var der en tilbagegang på 8,4 procent i juli 2017. Således fløj 51.409 passagerer indenrigs fra og til Aalborg Lufthavn i år i forhold til samme måned sidste år, hvor dette tal var på 56.093.

- Forskellige omstændigheder har påvirket indenrigstrafikken og resulteret i færre afgange til København end sidste år, som medvirker til tilbagegangen. Derimod går det rigtig godt for indenrigsruten til Bornholm – med kun få billetter tilbage på mange af de kommende afgange. Med den store efterspørgsel på ruten, har DAT til stor glæde derfor besluttet at indsætte seks ekstra afgange til oktober i skolernes efterårsferie. Derudover kan vi se frem til en politisk medgang for indenrigstrafikken, idet politiske kræfter i den nærmeste fremtid sættes ind for at styrke rutetrafikken i Danmark igennem den nye luftfartsstrategi, slutter Søren Svendsen.