Skip to content

Største marts nogensinde

Marts 2017 har markeret sig positivt i Aalborg Lufthavns historie på flere måder. Specielt de sidste dage i marts har været begivenhedsrige, hvor SAS påbegyndte sine fem ugentlige afgange til og fra Oslo og den første nye indenrigsrute siden 1938 blev afsløret – nemlig den direkte rute til Bornholm med DAT. Sidst, men absolut ikke mindst, viser tallene for marts en fremgang på 3,5 procent i forhold til samme måned sidste år, og historisk er det den største marts nogensinde.

Stor vækst i indenrigs- og chartertrafikken giver en samlet fremgang på 3,5 procent i marts 2017 i forhold til marts 2016. Samlet set rejste 124.465 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i marts 2017, hvilket er en ny rekord for antallet af passagerer i en marts måned i Aalborg Lufthavn.

- Vintersæsonen er ved at være slut, og de første sommerruter starter snart. Derfor er det glædeligt at slutte af med endnu en månedsrekord – samtidig med, at den sidste hele måned med vintertrafik vidner om en fortsat stærk fremdrift for antallet af indenrigs- og charterrejsende, siger direktør Søren Svendsen.

Chartertrafikken er gået frem med hele 7,7 procent i forhold til samme måned sidste år, idet 16.392 fløj til og fra Aalborg Lufthavn i marts 2017 i forhold til 15.219 i marts 2016.

Indenrigstrafikken viser en markant fremgang på 11,5 procent i marts 2017 i forhold til samme måned sidste år. I marts 2017 fløj der 80.717 passagerer til og fra København mod 72.408 i marts 2016. 

Forberedelser til en travl sommer

Med en sommersæson lige rundt om hjørnet, der byder på ekstra afgange til populære destinationer som Malaga, Mallorca og London samt op mod 16 ugentlige afgange til Oslo og nu to til solskinsøen, Bornholm, er der forventning om den travleste sommer nogensinde. Derfor er forberedelserne i fuld gang, hvor det første spadestik til 275 spritnye parkeringspladser allerede er taget. 

- Vi forventer os en travl sommersæson i Aalborg Lufthavn. Der er en del spændende rejsemål i charterprogrammet, der vil tiltrække mange charterrejsende, men specielt udenrigstrafikken får et løft med de nye afgange. Derudover vil den nye indenrigs-sommerrute til Bornholm få flere rejsende gennem Aalborg Lufthavn, hvorfor vi ser det nødvendigt at anlægge de 275 ekstra parkeringspladser, siger Søren Svendsen.

Udenrigstrafikken stadig mærket

I udenrigstrafikken ses en tilbagegang på 16,1 procent i forhold til samme måned sidste år. I marts 2017 fløj der således 27.356 mod 32.618 marts 2016.

- Marts sidste år var den sidste måned Lufthansa fløj mellem Aalborg og Frankfurt. Derfor er marts 2017 naturligt mærket af dette, hvorfor vi ser en forventet tilbagegang. Men som sagt er udenrigsruterne i en positiv udvikling, og blandt andet de fem ugentlige afgange med SAS til Oslo kommer til at præge månederne fremadrettet, slutter Søren Svendsen.


/ Skrevet af: Rikke Mølgaard