Skip to content

Historisk rekord

Massiv fremgang i både indenrigs- og chartertrafikken er med til at gøre september 2016 til den bedste måned i lufthavnens 78-årige historie. For første gang nogensinde rejste mere end 150.000 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn. Nærmere bestemt rejste 150.307 i september 2016 mod 146.791 i september 2015, en fremgang på 2,4 procent.

September er kendetegnet ved, at erhvervslivets rejseaktivitet er på fuld højde efter sommerferiens afslutning, og samtidig er september en af charterbranchens største måneder; det tilsammen skaber en historisk rekord i Aalborg Lufthavn. 

Chartertrafikken er gået frem med hele 14,0 procent i forhold til samme måned sidste år, idet 30.779 fløj til og fra Aalborg Lufthavn i september 2016 i forhold til 26.994 i september 2015.

- Aalborg Lufthavn har de seneste år opnået en markant position som eftertragtet charterlufthavn, bl.a. takket være selskaber som TUI, SunCharter og Bravo Tours. De har set markedspotentialet her hos os, samtidig med, at de har formået at forny deres koncepter, så de rammer bredere. Dermed har de udvidet deres kundekreds - senest eksemplificeret ved et øget fokus på ’flight only’. Charterbureauernes markedstilpasning krydret med vores stærke konkurrenceparameter i form af gratis parkering er et perfekt match, siger direktør Søren Svendsen. 

Fuld fart på indenrigstrafikken

Indenrigstrafikken viser en fremgang på 7,8 procent i september 2016 i forhold til samme måned sidste år. I september 2016 fløj der således 84.777 passagerer til og fra København mod 78.613 i september 2015.

Mange frekvenser på indenrigsruten mellem Aalborg og København, er afgørende for, at erhvervslivet har optimale vilkår. Indenrigsruten er også afgørende for fritidstrafikken, og med fokus på dette område ønsker Københavns Lufthavn og Aalborg Lufthavn at indgå et samarbejde. 

- De mange turister der eksempelvis besøger København hvert år, ankommer til hovedstaden på grund af Københavns oversøiske trafik. I vores kommende samarbejde med Københavns Lufthavn vil vi gøre det muligt, at eksempelvis en kinesisk gruppe, også hopper på et af de 17 daglige indenrigsfly til Aalborg og oplever Nordjylland nogle dage. Dette produkt vil inden længe være tilgængeligt via vores arbejde med at etablere et incoming bureau i Nordjylland, slutter Søren Svendsen. 

Aalborg Lufthavn har i samarbejde med Business Region North og VisitNordjylland igangsat etablering af et Incoming Bureau, som skal sikre flere turister til Nordjylland gennem Aalborg Lufthavn.

Første del, der omfatter analyse- og markedsafsøgning, udføres af Samson Travel, Frederikshavn.

Tilbagegang i udenrigstrafikken

I udenrigstrafikken ses en tilbagegang på 15,6 procent. 34.751 passagerer fløj direkte fra Aalborg Lufthavn til udlandet i september 2016 i forhold til samme måned sidste år, hvor dette tal var på 41.184 passagerer.


/ Skrevet af: Rikke Mølgaard