Skip to content

En forrygende efterårsferie medvirker til en massiv fremgang i chartertrafikken, der sammen med en fortsat vækst i indenrigstrafikken gør oktober 2016 til den største oktober måned nogensinde. Således rejste 141.081 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i oktober 2016 mod 137.268 i 2015 – en fremgang på 2,8 procent.

Oktober markerer overgangen fra sommersæson til vintersæson, hvor både de sidste sommercharter-gæster og de første vintercharter-gæster rejser fra og til Aalborg Lufthavn. I oktober ligger også nogle af årets største rejsedage i forbindelse med efterårsferien, der i år har medvirket til et rekordhøjt antal charterrejsende.

Chartertrafikken er således gået frem med hele 24,1 procent i forhold til samme måned sidste år, idet 25.259 fløj til og fra Aalborg Lufthavn i oktober 2016 i forhold til 20.354 i oktober 2015.

- Weekenden op til efterårsferien betyder altid ekstra travle rejsedage, der i år også har resulteret i den største rejseweekend nogensinde. Aalborg Lufthavn fortsætter derfor den gode udvikling som en eftertragtet charterlufthavn, hvor charterbureauerne kan levere et stærkt produkt. Det er en positiv udvikling, der giver forhåbninger om flere charterafgange og nye spændende rejsemål til næste års sommerprogram, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen. 

Et år med fremgang i indenrigstrafikken

Indenrigsruten mellem Aalborg og København, betjent af henholdsvis SAS og Norwegian, er i fortsat god vækst med stor efterspørgsel – nu for 12. måned i træk. Siden november 2015 har der således været vækst i antallet af indenrigsrejsende. Den store efterspørgsel er den direkte årsag til, at SAS i oktober kunne meddele, at de udvider kapaciteten på ruten, hvor de på to af de ni daglige afgange erstatter deres 72-personers fly med større fly – med plads til 168 personer.

Indenrigstrafikken viser en fremgang på 7,0 procent i oktober 2016 i forhold til oktober 2015. Derved fløj 82.512 passagerer til og fra København i oktober 2016 mod 77.115 året før.

Ny udenrigsrute mellem Aalborg og Oslo

Fra marts 2017 åbner SAS en rute mellem Aalborg og Oslo, der med seks ugentlige afgange giver gode rejsemuligheder for både erhvervs- og fritidsrejsende.

- Det er meget tilfredsstillende, at SAS åbner en direkte rute til Oslo fra Aalborg. Ruten vil ikke mindst tiltrække norske fritidsrejsende, som får nem adgang til Aalborg og Nordjylland. Her vil det kommende incoming bureau i Nordjylland også vise sin styrke ved at trække de norske turister til det nordjyske, slutter Søren Svendsen.

I oktober ses en tilbagegang i udenrigstrafikken på 16,3 procent. 33.310 passagerer fløj direkte fra Aalborg Lufthavn til udlandet i oktober 2016 i forhold til samme måned sidste år, hvor dette tal var på 39.799 passagerer.