Skip to content

Oktober blev endnu en rigtig god måned i Aalborg Lufthavn, hvor fortsat vækst i charter- og udenrigstrafikken betød samlet vækst på 8,6%.

Flyselskaberne afslutter i oktober deres sommerprogram, som går fra april til udgangen af oktober. Det betyder, man nu kan gøre status over sommersæsonen i sin helhed. I Aalborg Lufthavn har sommersæsonen været præget af særdeles pæne vækstrater i charter- og udenrigstrafikken. Om sidstnævnte lyder følgende forklaring.

- Lufthansas nye rute til Frankfurt har haft enorm betydning for den positive udvikling. Men også fremgang i den øvrige udenrigstrafik til f.eks. London, Malaga og Barcelona, Istanbul og Amsterdam har spillet en stor rolle, lyder det fra Søren Svendsen, direktør i Aalborg Lufthavn.

På chartersiden har Aalborg Lufthavn også oplevet flot vækst, og 2015 tegner allerede til at sætte rekord på dette område.

- Vi har kun oplevet fremgang i chartertrafikken siden sommersæsonen startede i april. På det område er det også stort set alle selskaber, som oplever positive tendenser. Der er i det hele taget flere og flere selskaber, som ser et potentiale i at tilbyde charterrejser fra Aalborg Lufthavn, fordi mange passagerer fra hele Jylland ønsker at rejse lige netop herfra, slutter direktøren.

Oktober måneds trafiktal

Udenrigstrafikken viste en stigning på 36,5% i forhold til oktober 2014. 39.799 passagerer fløj direkte til udlandet, til sammenligning var tallet 29.158 året før.

Chartertrafikken viste en stigning på 27,0%. 20.354 feriegæster rejste fra Aalborg Lufthavn i oktober 2015 mod 16.024 passagerer i oktober 2014.

Indenrigstrafikken viser et fald på 5.1%. Her rejste 77.115 passagerer i oktober 2015 mod 81.228 i oktober 2014.

Samlet betyder det, at i alt 137.268 passagerer rejste til og fra Aalborg Lufthavn. Det er et stigning på 8,6% i forhold til oktober sidste år, den gang rejste i alt 126.410 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn.


/ Skrevet af: Rikke Mølgaard