Skip to content

2014 er gået på hæld, og som i mange andre virksomheder, gøres der også i Aalborg Lufthavn, status over året, der gik. 2014 betegnes som acceptabelt, da man har oplevet en minimal tilbagegang på 0,9 % i forhold til 2013. Helt nøjagtigt rejste der 1.409.867 til og fra Aalborg Lufthavn i 2014.

- Vi er aldrig tilfredse med en tilbagegang, hvor minimal den end måtte være, men hvis vi ser os om i det danske ”luftfarts landskab” er 2014 et acceptabelt år for Aalborg Lufthavn, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen

Den største højdespringer i 2014 ses i chartertrafikken. Trods Tyrkiet Ekspertens konkurs i efteråret 2013, påvirkede det ikke chartermarkedet ud af Aalborg Lufthavn

– tvæt imod, reagerede andre charterarrangører hurtigt, og satte mere kapacitet og nye destinationer til salg i forårs- og sommerprogrammet 2014, og samlet blev det til en fremgang på knap 5 procent i forhold til 2013.

- Der er ingen tvivl om, at vores medarbejdere, vores gratis parkering og vores moderne overskuelige lufthavn, med kort afstand fra parkering til boarding er noget som chartersegmentet sætter stor pris på – uanset om det er den store børnefamilie eller gruppen af venner, som rejser sammen, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Netop den gode service i Aalborg Lufthavn blev honoreret i 2014, da en landsdækkende undersøgelse foretaget af YouGov kårende Aalborg Lufthavn, som den bedste i den danske rejsebranche, til at servicere kunderne.

Måned efter måned har man noteret fremgang på udenrigstrafikken i Aalborg Lufthavn, hvilket er udtryk for, at såvel erhvervsrejsende som fritidsrejsende i stigende grad har benyttet sig af de mange direkte ruter. I forhold til 2013 er udenrigstrafikken steget med 1 %.

For første gang i Aalborg Lufthavns historie har en direkte udenrigsrute transporteret mere end 150.000 passagerer på et år. Det drejer sig om KLM´s rute til Amsterdam, der godt 3 år efter opstarten runder det magiske tal.

- Tendensen med mere udenrigstrafik, som vi har oplevet i 2014, fortsætter i 2015. Det er utroligt positivt, at markedet og dermed passagerne, har taget så godt imod de flyselskaber, som har åbent ruter ud af Aalborg Lufthavn. Verden er blevet mere og lettere tilgængelig, ofte kan man nå frem til en oversøisk destination med kun ét enkelt flyskifte, og det sætter vores passagerer tydeligvis meget pris på, siger direktør Søren Svendsen.

Den 30. marts åbner Lufthansa to daglige afgange direkte til Frankfurt og fra sommer 2015 vil det være muligt at flyve med Turkish Airlines fra Aalborg til Istanbul hver dag.

Indenrigstrafikken i Aalborg Lufthavn har været en smule udfordret i 2014, og er samlet set gået 2,8 procent tilbage. Udviklingen synes dog naturlig set i lyset af den ændrede rejseadfærd, som der opleves i takt med, at der tilbydes flere og flere forskellige ruter, når der rejses ud i verden.

- Det er tydeligt at konkurrencedygtige priser på Aalborg-København er afgørende for efterspørgslen, så i det lys, og kombineret med det faktum, at såvel erhvervslivet som fritidsrejsende naturligvis vælger den letteste og mest effektive rejse, synes udviklingen på indenrigsmarkedet forventelig, slutter Søren Svendsen.


/ Skrevet af: Rikke Mølgaard