Skip to content

Oktober måned blev en god måned for chartertrafikken i Aalborg Lufthavn. Derudover tilbagegang i indenrigs- og udenrigstrafikken. Primært en stor nyhed gør, at der alligevel er grund til stor optimisme.  

Selvom oktober bød på mindre fald i passagertallet, peger mundvigende i den rigtige retning hos medarbejderne i Aalborg Lufthavn efter det tidligere på måneden blev annonceret, at et af verdens største flyselskaber er at finde i lufthavnen fra 30. marts næste år. 

- Selvom vi noterer et mindre fald i oktober har det været en måned, som har budt på usædvanligt mange positive nyheder. Det giver optimisme, lyder fra lufthavnsdirektør, Søren Svendsen.

- Det er historisk, at vi snart siger goddag til selveste Lufthansa, som kommer til at flyve to gange dagligt til Europas tredjestørste trafikknudepunkt. Vi får en ny charteroperatør ind i folden, som satser markant på Aalborg Lufthavn, og snart kan man for første gang i min tid flyve på skicharter med Højmark herfra lufthavnen.” slutter lufthavnsdirektøren.

Trafikken i oktober

Udenrigstrafikken har haft et mindre fald. Således rejste 29.158 passagerer direkte til udlandet fra Aalborg Lufthavn i oktober 2014. Det er tale om et fald på 4,12%. I samme måned forrige år rejste 30.410 passagerer på udenrigsruterne.

Chartertrafikken voksede med 9,92%. I alt rejste 16.024 charterpassagerer til og fra Aalborg mod 14.578 passagerer sidste år.

Indenrigstrafikken viste et lille fald på 7,19%. Her rejste 81.228 passagerer i oktober 2014 mod 87.518 passagerer året før.

Totalt set bliver det til en tilbagegang på 4,6% i forhold til samme måned sidste år. 126.410 passagerer rejste til og fra lufthavnen i oktober 2014. Det er 6.096 passagerer færre end i oktober 2013.