Skip to content

Det går stadig fremad for Aalborg Lufthavn, februar viste fortsat stærk vækst i trafikken til udlandet og fortsat pæn vækst i chartertrafikken. Samtidig markerer februar året, hvor lufthavnen for første gang var til stede på årets største feriemesse i Herning og blev taget godt imod.

Det kom frem tidligere på ugen, at Nordjyderne får endnu en charterdestination til Azorerne. I første omgang et par afgange i august – september, men måske er flere afgange på vej. Bravo Tours melder således, at de vil arbejde for flere afgange til næste år.

- Vi glæder os over, den fortsatte vækst for charterselskaberne. Netop chartertrafikken er et af de forretningsområder, vi forventer os meget af de kommende år. Senest har Bravo Tours afsløret, at de føjer Azorerne til deres sortiment, siger lufthavnsdirektør, Søren Svendsen.

Aalborg Lufthavn havde for første gang en stand med på årets rejsemesse, Ferie for Alle, i Herning. På standen kunne man bl.a. deltage i konkurrencer, få inspiration til den næste rejse og i tillæg møde KLM og Århus Charter. 

- Tak til de rigtig mange, der besøgte os på feriemessen i Herning, hvor vi var med for første og, tør vi godt sige, ikke sidste gang. Med det store antal charter gæster, der vælger at rejse fra Aalborg Lufthavn, skal vi være tilstede på Danmarks største rejsemesse, fortsætter Søren Svendsen.

Indenrigs ser ud til at stabilisere sig, og sammenholdt med den store vækst i udenrigstrafikken og chartertrafikken, så tegner den pænt for lufthavnen.

Februar passagertal

I februar 2014 rejste i alt 99.785 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn. Det er en stigning på 6,3% i forhold til sidste år, hvor 93.853 passagerer rejste i gennem terminalen.

Chartertrafikken viste en stigning på 8,2%. 11.783 passagerer rejste på ferie fra Aalborg Lufthavn i februar 2014 mod 10.887 passagerer i februar 2013. Aldrig har så mange rejst på charterferie fra Aalborg Lufthavn i februar.

Udenrigstrafikken viste igen en stor stigning på 38,1% i forhold til marts 2013. 22.453 passagerer fløj direkte til udlandet, til sammenligning var tallet 16.257 året før.

Indenrigstrafikken viser et lille fald. Her rejste 65.549 passagerer i februar 2014 mod 66.709 i februar 2013, svarende til – 1,7