Skip to content

I Aalborg Lufthavn er det tid til tilbageblik. 2013 blev et rekordår med en samlet vækst på 7.53%. I det hele taget bød året på mange skelsættende begivenheder for lufthavnen.

Lufthavnsdirektør Søren Svendsen lovede ved offentliggørelsen af sidste måneds passagertal, at det samlede tal for hele 2013 ville blive rekord. Sådan blev det også, idet hele 1.422.289 passagerer rejste til og fra lufthavnen.

- 2013 var et meget opløftende år for Aalborg Lufthavn. Vi er glade for vores passagertal, som især for udenrigs- og chartertrafikken er imponerende og ender med en årsrekord. Jeg noterer også, at vores analyser viser, at vores passagerer er meget tilfredse med vores service. Når alt kommer til alt, er det jo det, som det hele handler om, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Det er en direktør, som med glæde opremser nogle af årets vigtigste højdepunkter og kigger frem mod et spændende år 2014.

- Året bød på flere store begivenheder, som jeg vil huske. Blandt de positive historier er det værd at nævne indvielsen af lufthavnens 185 mio. kr. store udvidelse, som bl.a. betød en fordobling af gate-antallet, nye ankomsthaller, en ny stor Tax Free butik, VIP Lounge, nye parkeringspladser til fly og endnu flere nye P-pladser til biler.

Byggeriet af et nyt lufthavnshotel er netop påbegyndt, det skal efter planen stå færdigt til oktober, og så var det også i 2013, at regeringen besluttede en forlængelse af jernbanenettet, så Aalborg Lufthavn får tog direkte til døren. Alt det tilsammen gør, at fremtiden tegner særdeles lyst for lufthavnen.

Årets trafiktal imponerer

 

Sommertrafikken bød på flere månedsrekorder, og aldrig før har så mange rejst på sommerferie fra lufthavnen. I 2013 kunne man blandt andet byde velkommen til nye forbindelser til Stockholm, Stavanger, Alicante, Fuerteventura, Madeira og der var endda enkelte afgange til Dansk Vestindien, Den Dominikanske Republik og Cancun. 

- Samtidig glæder vi os over, at det tegner til at blive et spændende 2014 med nye rejsemål til bl.a. Kos, Samos, Eilat, Almeria, Nice, Split og Grønland. Turkish Airlines meddelte desuden, at det fra slutningen af april bliver muligt at rejse direkte begge veje mellem Aalborg og Istanbul. Turkish Airlines skruer antallet af afgange op fra 3 til 5 gange om ugen, og det gør Istanbul endnu mere oplagt som trafikknudepunkt og storbyferie, slutter Søren Svendsen.

Trafikken i tal

Chartertrafikken har i årets løb nået det højeste niveau nogensinde. Således voksede chartertrafikken hele 21.33% i 2013. I alt rejste 199.620 passagerer på charterferie fra Aalborg mod 164.531 året før.

Udenrigstrafikken viser en stigning på ikke mindre end  35,42% i forhold til 2012. I alt rejste 315.207 passagerer direkte til udlandet i 2013 mod 232.760 året før.

907.462 rejste mellem Aalborg og København. Det er 1,94% færre end året før, hvor  925.407 rejste på Danmarks største indenrigsrute.

Aalborg Lufthavn sluttede desuden året med en december, som viste en flot fremgang på 10,3% i forhold til december året før.