Skip to content

Tog til Aalborg Lufthavn

Regeringen præsenterer i dag et trafikforlig, som indeholder tog helt til døren i Aalborg Lufthavn.

I det nye trafikforlig tilgodeses Aalborg Lufthavn med en såkaldt stikbane på 3 km. fra Lindholm Station og ud til lufthavnen.

Der findes ind til videre meget lidt konkret omkring tidshorisont i projektet, men det vil blive opdateret herinde, når der kommer nyt om planerne.

Tog direkte til Aalborg Lufthavn vil få kæmpe betydning for vores evne til at tiltrække passagerer til vores udenrigs- og feriedestinationer. Der er allerede mange Midt- og en del Sønderjyder, som flyver fra Aalborg Lufthavn ansporet af den gratis parkering. Når vi bliver koblet på den jyske længde(jern)bane bliver det meget let at tage toget primært sydfra - men helt sikkert også nordfra.

Det vækker naturligvis stor glæde i lufthavnen.

- Det er en virkelig god nyhed for os. Det vil give flere passagerer til vores internationale ruter og chartertrafik. Derfor bliver vi også mere attraktive over for flyselskaber og rejsearrangører, og det er positivt i vores bestræbelser på at udvikle Aalborg Lufthavn i international retning, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.


Fra den 23. maj til og med den 24. juni håndteres indtjekning af bagage i Aalborg Lufthavn manuelt, da vores bagagesystem opgraderes. Når du ankommer til lufthavnen, skal du derfor orientere dig via opsatte skilte og skærme for check-in og aflevering af din bagage. Henvend dig gerne til vores personale, der står klar til at guide dig godt videre.