Skip to content

DAT med ny flyrute til Stavanger fra 15. april

Forbindelsen mellem Nordjylland og Sydnorge bliver fra midten af april forstærket væsentligt, når DAT (Danish Air Transport) indleder fast ruteflyvning på strækningen. Det vil især betyde en forbedring for olieindustriens rejsende.

I løbet af vinteren har DAT arbejdet på at få kapaciteten på plads, og CEO i flyselskabet, Jesper Rungholm, fortæller at DAT starter direkte ruteflyvning fra Aalborg til Stavanger fra den 15. april.

- Vi har lang og positiv erfaring med ruteflyvning til og fra Stavanger. Det er et vigtigt center for kultur og industri – især offshoreindustri. Og vi har jo allerede faste ruter mellem Stavanger og en række andre norske byer som Skien, Oslo/Rygge og Florø, fortæller Jesper Rungholm.

Aalborg-Stavanger
Fly nr. Afgang M T O T F L S Ankomst
DX331 07.35       08.30
DX333 15.55             16.45
DX338 19.30            

20.25

 

Stavanger-Aalborg
Fly nr. Afgang M T O T F L S Ankomst
DX336 17.05             18.00
DX338 20.10       21.05

DX338

20.45             21.40

 

- Vi har først og fremmest etableret ruten mellem Aalborg og Stavanger, fordi offshore-branchen har efterspurgt den. Der er behov for en regulær forbindelse mellem Nordjylland og det sydlige Norge. Men vi forventer, at også mange andre vil have glæde af, at der nu bliver en direkte forbindelse. Aalborg er en by i udvikling og centrum for regionens erhvervsliv, mens Stavanger er en aktiv storby, der med sin beliggenhed naturligt har udviklet stærke bånd til Danmark inden for både kultur, erhverv og turisme, siger Jesper Rungholm.

I Aalborg Lufthavn bekræfter lufthavnsdirektør Søren Svendsen, at der har været stor efterspørgsel på en forbindelse mellem de to store byer.

- Vi byder DAT hjertelig velkommen. Det er glædeligt, at der findes flyselskaber i Danmark, som tør tage nye initiativer. Det er en klar håndsrækning til udviklingen af erhvervslivet i Aalborg og hele den nord-/midtjyske region, og jeg kan kun opfordre til, at virksomhederne bakker op og benytter ruten, lyder det fra lufthavnsdirektøren.

Ruteprogrammet er klart, og det gælder fra den 15. april til den 26. oktober. Der er afgange på alle hverdage og om søndagen. Rutetiderne er tilpasset, så forretningsfolk kan holde dagsmøder i Stavanger – eller nå en videre flyforbindelse med DAT og være i Bergen allerede kl. 10.00. Flybilletter kan bookes fra mandag den 11. marts på www.dat.dk

- Vi glæder os til at byde velkommen om bord på Aalborg-Stavangerruten, slutter Jesper Rungholm.