Skip to content

Der var stor vækst i april måneds passagertal i Aalborg Lufthavn. Høj belægning på de nyligt genåbnede spanske rejsemål, Malaga, Mallorca, Barcelona og Norwegians nye rute til Alicante, betød en stor stigning i antallet af rejsende til udlandet.

Aalborg Lufthavns trafiktal for april viser stigninger over hele linjen. KLM og Turkish Airlines viser flotte resultater med ruterne til Amsterdam og Istanbul. Samtidig har en god start på de nye ruter til Stavanger, Oslo og Alicante forstærket den positive udvikling i udenrigstrafikken, som har været en tendens i mange måneder.

Over 100.000 passagerer

I april 2013 rejste i alt 110.785 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn. Det er en stigning på 14.10% i forhold til året før, hvor 97.095 passagerer gik i gennem terminalen.

- Vi er så glade for at se, sommertrafikprogrammet har fået en rigtig god start. Der er så mange fine tendenser at spore i vores ferietrafik, at jeg tror, det bliver Aalborg Lufthavns bedste sommer nogensinde, udtaler lufthavnsdirektør, Søren Svendsen.
 
April måneds passagertal

April viste en stigning i udenrigstrafikken på rekordhøje 75,63%. Det vil sige, at 26.659 passagerer rejste udenlands i april mod 15.179 passagerer året før.
 
Chartertrafikken viste endnu en gang stor vækst i antallet af ferierejsende i april. Stigningen var på 59,04%. 5.945 passagerer rejste på ferie fra Aalborg Lufthavn i april 2013 mod 3.738 rejsende i 2012.
 
Efter lang tids tilløb, viste Indenrigstrafikken en stigning på 3 passagerer, og det betyder et nulresultat, fordi det næsten ikke kan måles i procent. Her rejste 78.181 passagerer i april 2013, og det giver et resultat på 0.00%

Der er gang i en sund udvikling i SAS’ og Norwegians sædeudbud til København. Alligevel tilskrives denne måneds pæne indenrigsresultat primært, at der sidste år var påske i april - mod marts i år.