Skip to content

Forkæl ganen med en Sense og en Freedom, Aalborg Lufthavns egen signatur-øl brygget af Bryghuset Vendia.

Aalborg lufthavn har i samarbejde med Bryghuset Vendia produceret sin egen øl. Navnet på de to øl er meget sigende inspireret af titelsangen til reklamefilmen fra Aalborg Lufthavn og ligeledes navnet på lufthavnens magasin: A Sense of Freedom. 

Med dette slogan henviser lufthavnen til den frihedsfornemmelse, der er forbundet med at flyve og rejse ud i verden. Det at drikke en øl er ligeledes forbundet med et afslappende øjeblik – en fornemmelse af frihed. Det var derfor det oplagte valg for lufthavnen at få produceret en øl. Valget af leverandør faldt på det lille lokale Hjørring bryggeri, Bryghuset Vendia. Et bryggeri der sætter en ære i det gamle håndværk og samtidig benytter moderne brygprincipper. 

Øllen er brygget på vand og malt, der mæskes til urt og efterfølgende filtreres og koges med humle. Afhængig af øltype nedkøles urten til mellem 10 og 20 grader og tilsættes gær. Ved gæringsprocessen omdannes sukkerstoffet i urten til alkohol og kulsyre. Processen afsluttes af en lagring på 2-12 uger. 

Freedom er en klassisk pilsner, en langtidslagret undergæret øl med alc. 4,6 % vol. Sense er en bock type, hvilket er en undergæret stærk lager øl med alc. 7 % vol. Øllen er mørk og fyldig med en duft af karamel.   

Lad dig forkæle inden afrejse og prøv en af de nye lufthavnsøl, der sælges udelukkende i TaxFree.