Skip to content

Ny direkte flyforbindelse mellem Nordjyllands hovedstad og pulserende Stockholm.

Mandag den 19. august åbnede SAS op for en direkte forbindelse til den svenske storby fra Aalborg Lufthavn. Nordjyderne får dermed rig adgang til den svenske hovedstad, en kulturel højborg samt pulserende metropol, der årligt tiltrækker turister fra hele verden. Den nye rute etableres også som en håndsrækning til det nordjyske erhvervsliv med adgang til Arlanda lufthavn, der forbinder Skandinavien med 90 interkontinentale forbindelser. Det er første gang siden 1980erne, at SAS giver aalborgenserne mulighed for at flyve udenrigs.

Åbningen af den nye rute sker i samarbejde med Braathens Regional, der opererer ruten, som kommer til at bestå af fire ugentlige afgange mandag, torsdag, fredag og søndag eftermiddag.

Se billeder fra fejringen her

Åbningen af den nye rute blev fejret med manér, da Aalborg Lufthavn i anledning af jomfrurejsen bød på forfriskninger. Foruden champagne og kage bød eftermiddagen også på taler ved administrerende direktør Søren Svendsen, Aalborg Lufthavn og koncerndirektør Flemming Jensen, SAS. Aalborgs borgmester Henning G. Jensen, fik lov at klippe den røde snor og derved åbne op for et nyt internationalt kapitel i Aalborg Lufthavns historie. Etableringen af den nye rute forventes at blive en stor succes, idet ruten længe har været efterspurgt og ligeledes tillægges stor betydning i henhold til udvikling af Aalborg Lufthavns internationale profil. Med Stockholm inden for rækkevidde er Skandinavien blevet mindre og oplevelserne fra Aalborg Lufthavn blevet mere mangfoldige.