Skip to content

To nye ruter på én uge

Norwegian cementerer sin position, som Aalborg Lufthavns største flyselskab med to nye ruter på en uge. Det markerer samtidig startskuddet på sommerprogrammet, som på både charter- og udenrigssiden tegner til at blive det største nogensinde.

Der er flere ting at se frem til i foråret, således åbner Norwegian sin længeventede rute til Oslo tirsdag aften d. 2. april. Ruten har hele 6 ugentlige afgange, og det betyder, at der nu er langt flere sæder til salg i mellem Aalborg og Oslo, som også beflyves af British Airways. Det forventes, at ruten pga. Norwegians gode priser kan trække mange nordmænd til terminalen i Aalborg Lufthavn, og det kan være et tiltrængt vitamintilskud til det nordjyske turisterhverv.

"Oslo har været et ønske lige siden Norwegian startede med at flyve herfra. Yderligere en operatør til Oslo er ekstremt vigtig for Nordjylland, og fordi Norwegian er et norsk flyselskab, så er de det helt rigtige selskab til at få nordmændene til at tage flyet til Aalborg. Der er store forventninger, især fordi her er en rute, som har et stort potentiale begge veje”, lyder det fra lufthavnsdirektør Søren Svendsen

Senere på ugen åbner Norwegian sin anden nye rute, denne gang til den sydspanske ferieby, Alicante. Det sker torsdag med et udsolgt fly. Her er der tale om en ferierute med to ugentlige afgange, torsdag og lørdag.

Marts’ passagertal

Sidste år faldt påsken i april i stedet for marts, og det gør sammenligning af passagertallene sværere. Det er værd at notere sig, at både udenrigs- og chartertrafikken viste store stigninger.

I april 2013 rejste i alt 103.591 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn. Det er et fald på 10,2% i forhold til året før, hvor 115.351 passagerer gik i gennem terminalen.

Chartertrafikken viste en flot stigning på hele 30,2%. 13.517 passagerer rejste på ferie fra Aalborg Lufthavn i marts 2013 mod 10.380 rejsende i marts 2012. Aldrig har så mange rejst på charterferie fra Aalborg Lufthavn i marts.

Udenrigstrafikken viste også en stor stigning på 43,0% i forhold til marts 2012. 20.631 passagerer fløj direkte til udlandet mod 14.428 året før. Også her er der passagerrekord for en marts måned.

Indenrigstrafikken viser et fald. Her rejste 69.443 passagerer i marts 2013, og det giver et fald på 23,3%.