Skip to content

2010 rekordår i Aalborg Lufthavn

Et rekordhøjt antal passagerer gør 2010 til det bedste år i lufthavnens historie. Helt nøjagtigt var der 1.343.358 afrejsende og ankomne passagerer i 2010. Dette er en fremgang på hele 19,5 procent i forhold til 2009.

Kvantespring i udenrigstrafikken

Den største vækst ligger i udenrigstrafikken, hvor Aalborg Lufthavn i det forgangne år har oplevet en stigning på ikke mindre end 54,1 procent i forhold til 2009.

- Vi har arbejdet hårdt på at tiltrække flere direkte udenrigsruter, derfor er det også glædeligt, når tallene viser, at vores satsning bliver godt modtaget af de mange jyder, som dagligt flyver direkte til udlandet fra Aalborg Lufthavn, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

2010 blev også året, hvor Aalborg Lufthavn fik en meget betydningsfuld aftale med det store luftfartsselskab KLM i hus, og til marts starter to daglige afgange til Amsterdam op.

– For mig at se er indgåelse af denne aftale en manifestation i vores bestræbelser på at blive en mere international lufthavn, og selve ruten får kæmpe betydning for hele regionen, fortsætter Søren Svendsen.

Med udsigt til to daglige til Amsterdam 7 dage om ugen og endnu ikke navngivne destinationer på vej er der store forventninger til fortsat vækst i udenrigstrafikken. 

Over 1 mio. indenrigspassagerer

Indenrigsruten, hvor SAS, Cimber Sterling og Norwegian tilsammen udbyder 48 flyvninger om dagen mellem Aalborg og København og retur, blev benyttet af ikke mindre end 1.060.284 passagerer. Det er en stigning på 17,0 procent i forhold til 2009. Ses dette tal i forhold til 2008, hvor Aalborg Lufthavn for første gang rundede en million passagerer, er der nu i 2010 altså over en million passagerer udelukkende på indenrigsruten.

- En netop afsluttet analyse viser, at Aalborg Lufthavn har fordoblet antallet af fritidsrejsende mellem København og Aalborg, så en stor del af vores vækst ligger naturligvis i det forretningsområde. Analysen viser samtidig, at antallet af forretningsrejsende har været status quo i forhold til 2009, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Chartertrafikken vokser

Chartertrafikken er gået frem med 10,3 procent i forhold til 2009. Således rejste 132.684 passager til og fra Aalborg Lufthavn på charterferie i 2010.

- Store som små charterselskaber har udbudt flere sæder ud af Aalborg Lufthavn i 2010 end i 2009, så det var forventet, slutter Søren Svendsen. I den kommende sæson kommer Århus Charter med to nye destinationer, nemlig Santorini og Cypern, Star Tour kommer med Dalaman i Tyrkiet, mens Gislev Rejser tilbyder flere destinationer i Frankrig.