Skip to content

Passagervækst over hele linjen

Aalborg Lufthavn kom ud af november måned med et plus over hele linjen. Og med nye ruter til Berlin og Barcelona i foråret tegner fremtiden lys i Aalborg Lufthavn.

I alt rejste 116.225 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i november 2011. Det er en stigning på 3,8 procent i forhold til samme måned sidste år. I det tal gemmer sig positive tendenser inden for alle trafikkategorier, dvs. både indenrigs, udenrigs og charter. Således rejste 100.092 passagerer mellem Aalborg og København i november 2011, hvilket er en vækst på 0,8 procent i forhold til sidste år.

Det ser ud til, at den negative udvikling i indenrigstrafikken er vendt. Allerede i sidste måned kunne vi se, at den var aftagende. Én af årsagerne er, at vi igen oplever, passagerer fra det vestjyske kører til Aalborg efter Norwegians exit i Karup, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Stadig flere rejser udenrigs

Statistikken for udenrigstrafik viser, at pilen også i november peger opad, præcis som den har gjort det hele året. Sidste måned rejste 11.435 passagerer til udlandet fra Aalborg Lufthavn – en stigning på 27 procent. Charter følger således resten af udviklingen med 4.698 rejsende i november 2012. Det er et plus på 28,8 procent.

Første spadestik 12. januar

Efter lang forberedelse og tæt samarbejde med arkitekter og entreprenører glæder man sig nu til den 12. januar kl. 10.00, hvor Henning G. Jensen i sin egenskab af formand for Aalborg Lufthavns bestyrelse tager det første spadestik, og officielt markerer starten på det forestående byggeri.