Skip to content

Stor fremgang i udenrigstrafikken

Aalborg Lufthavn kan endnu en gang præsentere en rigtig god måned. I februar måned 2010 rejste 95.810 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn mod 68.512 passagerer i samme måned sidste år. Det svarer til en fremgang på 39.8 procent.

Særligt udenrigstrafikken har haft stor fremgang. Således rejste 10.690 passagerer direkte til udlandet fra Aalborg Lufthavn i februar 2010. Der er der tale om en fremgang på hele 448.8 procent. - Vores vinterrute til Salzburg har været en stor succes, og det samme billede ser vi på Aalborg - Oslo ruten, hvor sidstnævnte faktisk har haft en fremgang på hele 122 % set i forhold til februar måned sidste år. Vi har nu to operatører på ruten og endnu en gang viser det sig, at øget konkurrence giver bedre priser og dermed stigende passagertal, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Også chartertrafikken har haft en pæn fremgang i februar måned. Således rejste 6158 passagerer på charterferie fra Aalborg i februar måned, hvilket svarer til en stigning på 19.1 procent i forhold til samme måned sidste år. - Vi har store forventninger til chartertrafikken den kommende sæson, vi har et spændende program og et selskab som Star Tour satser stort ud af Aalborg Lufthavn, fortsætter Søren Svendsen.

Som sædvanlig går indenrigstrafikken også godt, hvor lave priser, hård konkurrence og op til 22 daglige afgange fra Aalborg til København, sikrer mange passagerer. I februar 2010 rejste 78.962 passagerer mellem Aalborg og København og retur mod 61.394 i 2009. Dette er en stigning på 28.6 procent.

Fra medio maj er der 20 direkte destinationer ud af Aalborg Lufthavn til de mest attraktive steder i Europa.


/ Skrevet af: Rikke Mølgaard