Skip to content

Imponerende rekord og 500 nye gratis p-pladser i Aalborg Lufthavn

Et rekordhøjt antal passagerer gjorde maj 2010 til den bedste måned i lufthavnens historie: 125.322 passagerer rejste til og fra Aalborg Lufthavn mod 99.660 passagerer i samme måned sidste år. Det svarer til en fremgang på imponerende 25,75 procent.

- Vi er rigtig glade, særligt fordi vi kan se, at vores vækst skyldes, at vi har trukket nye passagerer til fra midt- og østjylland. Med andre ord erobrer vi markedsandele i Århus-området i øjeblikket, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Tilbage i februar og marts lancerede Aalborg Lufthavn en større markedsføringskampagne i Jylland, netop på det tidspunkt hvor mange familier planlagde deres ferie. Effekten har været uomtvistelig og er en medvirkede faktor til rekorden. Indsatsen og virkningen er stadig mærkbar, og Aalborg Lufthavn har høje forventninger om, at effekten af kampagnen kan ses yderligere i juni og juli måned. 
Særligt udenrigstrafikken har haft stor fremgang. Således rejste 14.400 passagerer direkte til udlandet fra Aalborg Lufthavn i maj 2010. Der er der tale om en fremgang på hele 67 procent.

Som sædvanlig går indenrigstrafikken også godt, idet 96.976 passagerer rejste mellem Aalborg og København og retur i maj 2010 mod 78.478 i maj 2009. Dette er en stigning på 23,6 procent.

Chartertrafikken har ligeledes haft fremgang. Således rejste 13.946 passagerer på charterferie fra Aalborg i maj 2010, hvilket svarer til en fremgang på 10,9 procent.

 - Vores medarbejdere knokler for at følge med og vi vil gøre alt for at imødekomme den store og stigende efterspørgsel på rejser ud af Aalborg Lufthavn. Derfor glæder det mig også, at vi netop i denne uge har åbnet 150 nye gratis parkeringspladser og yderligere 350 åbnes i løbet af de næste 14 dage, slutter Søren Svendsen.

Samlet set har man i april og maj opnået en fremgang på 11,4 procent i forhold til 2009, og dermed er tabet pga. af aske skyen i april mere end genvundet.


/ Skrevet af: Rikke Mølgaard