Skip to content

Øst- og midtjyder medvirker til at skabe rekord i Aalborg Lufthavn

Med mere end 130.000 passagerer i juni måned har Aalborg Lufthavn endnu engang slået egne rekorder. Passagervæksten skyldes et stadig stigende antal kunder fra det øst- og midtjyske område, der ligesom nordjyderne, har fået øjnene op for mulighederne fra den nordjyske lufthavn.

Der er en stadig stigende trafik på Nordjyske Motorvej E45. Men ikke alle har sat kursen mod Fårup Sommerland eller Norges-færgerne i Hirtshals. En del bilister drejer af ved Nørresundby for derefter at sætte kursen mod Aalborg Lufthavn.

Ikke færre end 131.810 passagerer rejste gennem Aalborg Lufthavn i juni måned. Det er 19,8 % flere end året før, der også var rekordmåned. Samtidig er passagertrafikken blevet udjævnet, således at der er vækst i alle lufthavnens kundesegmenter. I juni måned rejste 98.244 (+ 17,1 %) indenrigspassagerer gennem lufthavnen, mens der kunne tælles 16.360 (+ 71,0 %) udenrigspassagerer og 17.206 (+ 3,8 %) charterpassagerer.

Også hos de store erhvervsrejsebureauer har man bemærket den store vækst i Aalborg Lufthavn. ”Vores tal for de seneste 6 måneder viser en markant stærkere vækst i trafikken på Aalborg Lufthavn end i de nærmest beliggende jyske lufthavne. Naturligvis har vi grund til at antage, at det høje antal forbindelser til og fra navnlig København, kombineret med den længere afstand end fra eksempelvis Aarhus Lufthavn, der gør toget til et ringere alternativ, spiller en rolle. Generelt fornemmer vi også stor tilfredshed med faciliteter og serviceniveau i Aalborg Lufthavn, hvilket kan være en medvirkende faktor,” vurderer Senior Vice President, Thomas Lundberg fra BCD Travel, der er et af verdens tre største erhvervsrejsebureauer. BCD Travels mange kunder i Jylland serviceres fra afdelinger i Viby ved Århus samt fra Aalborg Lufthavn.

”Det er med stor glæde, at vi endnu engang kan sætte passagerrekord. Vi er meget opmærksomme på det pres den store passagertilvækst giver, hvorfor vi arbejder på højtryk for at forbedre vores faciliteter for passagererne endnu mere, således at alle der rejser fra Aalborg Lufthavn får en rigtig god oplevelse” udtaler lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Væksten i passagertrafikken er med baggrund i øgede frekvenser på indenrigsruten til København samt en produktionsstigning hos Cimber Sterling og Norwegian i den udenlandske rutetrafik. Herudover har Star Tour valgt at øge med 70 % fra Aalborg Lufthavn denne sommer med nyheder som Rhodos og Tunesien samt de gamle kendinge til Mallorca, Kreta og Tyrkiet.


/ Skrevet af: Rikke Mølgaard