Skip to content

Skotske storbyoplevelser

Edinburgh Castle, på toppen af Castle Rock i bymidten, står som et varemærke for byen, der med 500.000 indbyggere må siges at være en storby, men ikke en hektisk en af slagsen. Gamle huse og bygninger kendetegner Edinburgh og giver en særlig ro og hyggelig stemning til byen, på trods af en spændende og til dels blodig historie. Bare slottet på Castle Rock har i sig selv været belejret 26 gange de sidste 1100 år og siges at være et af de mest angrebne steder i verden.   

Storbyen er delt op i bydelene Old Town og New Town, der deles op af parken Princess Street Gardens, der stammer helt tilbage fra år 1770. Det var også på dette tidspunkt, hvor The New Town blev grundlagt for blandt andet at huse de lidt rigere borgere, og består derfor også i dag mest af smukke huse og små parker.

The Old Town blev i 1700-tallet mest omtalt som 'det stinkende hul' og var Edinburghs slumkvarter for byens fattigste. I dag står de smalle gyder, brostensbelagte stræder og skjulte baggårde som de perfekte rammer til en hyggelig storbyoplevelse. Fra slottet og forbi kongepaladset, Palace of Holyroodhouse, går den to kilometer lange turisthovedgade, The Royal Mile, der som byens livsnerve byder på shopping, restauranter og pubs.  

Find rejse til Edinburgh

Praktisk information

Find flyafgange til Edinburgh her:

Nilles Rejser
Charter
Afrejsedage:
M T O T F L S

Det er nemt at komme rundt i Edinburgh, hvor du enten kan benytte dig af bussystemet eller sporvognssystemet, hvor der er 15 stops rundt om i byen.

Derudover kan du leje en cykel til at komme rundt i byen eller hoppe på en taxa. Men de fleste ting i byen kan du nå til fods.

For mange er Skotland lig med Loch Ness-uhyret, whisky, sækkepiber og haggis, men det er meget mere end det. Oplev mere ukendte ting som:

  •  Inchcolm Abbey and Island
  •  Hopetoun House
  •  Edinburgh Gin Distillery
  •  Dean Village
  •  Surgeons' Hall Museums
  •  Georgian House

Rejs til Edinburgh

Nilles Rejser
Charter
Afrejsedage:
M T O T F L S
Lignende destinationer