Skip to content

Tilbage på sporet

Massiv vækst i udenrigs- og charterrejser og en stabilisering af tilbagegangen på indenrigs gør oktober til en tilfredsstillende måned for Aalborg Lufthavn. Samtidig er de  en måned, hvor selskaberne har løftet sløret for flere nyheder – blandt andet Norwegian til Oslo fra slutningen af marts.

Indenrigsruten viste en tilbagegang på 7,4% i forhold til 2011. I oktober 2012 rejste 85.141 passagerer frem og tilbage mellem Aalborg og København. Tendensen viser således, at de faldende trafiktal på indenrigs er ved at stabilisere sig. Det er noget, der vækker glæde hos direktør i Aalborg Lufthavn, Søren Svendsen

"Jeg glæder mig over, at vi de seneste måneder har set indenrigs tallene stabilisere sig. Vi har nu samme sædeudbud på ruten til København som før CimberSterlings konkurs. Vi har 16 daglige afgange spredt godt ud over dagen og det er igen muligt at komme tilbage fra København sent om aftenen. Alt sammen gør, at vi ser meget positivt på udviklingen af Aalborg-København ruten", lyder det fra lufthavnsdirektøren.

Udenrigs fortsætter boomet

Ikke mindre end 24.278 passagerer rejste direkte til udlandet fra Aalborg Lufthavn i oktober 2012, hvilket er en fremgang på 19,6 procent i forhold til 2011. Udenrigstrafikken har med en enkelt svipser sat nye rekorder hver eneste måned siden marts 2010.

Det går også godt med chartertrafikken, således rejste 12.587 chartergæster til og fra Aalborg Lufthavn. Det er en stigning på 5,6% i forhold til 2011. Chartersæsonen lakker mod enden, og det er tid til gøre status over den bedste chartersæson nogensinde i Aalborg Lufthavn.

Status over chartersæsonen

"Set over hele sommersæsonen har charterselskaberne haft højere kapacitet end i 2011, men de høje belægningstal, som lufthavnen tidligere var ude med viser, der kunne have været mange flere charterrejsende, hvis der havde været et rejseudbud, som svarede til efterspørgslen", lyder det fra Søren Svendsen.

Næste sæson tegner endnu lysere. Stort set alle charterudbydere øger kapaciteten ud af Aalborg betydeligt. Eksempelvis øger Bravo Tours deres sæde-udbud med mere end 200%.

Totalt set rejste 122.006 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i oktober måned. Det er blot 1,9% færre end sidste år.